ŽIVĚ A ČESKY: ISS přivítá Progress MS-15

V 16:26 našeho času odstartovala z kosmodromu Bajkonur raketa Sojuz-2.1a, která o devět minut později dosáhla nízké oběžné dráhy, kde uvolnila svůj náklad – kosmickou nákladní loď Progress MS-15. Ta pak pomocí motorických manévrů začala pronásledovat Mezinárodní kosmickou stanici. Pokud se nic nepokazí, měla by se už v 19:47 SELČ připojit k modulu Pirs. Ani tuto událost si nenecháme ujít a připravili jsme pro Vás komentovaný přenos. Jestli tedy máte čas a chuť, budeme rádi, když se k nám připojíte.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba okolo 19:20 SELČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://spaceflightnow.com/

Zdroje obrázků:
https://forum.nasaspaceflight.com/i…36464.0;attach=794545;image

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

3 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: ISS přivítá Progress MS-15”

  1. SaturnV napsal:

    Díky, zase moc zajímavé! Připojení mám rád.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Díky za pochvalu, to mne těší. 😉

      • racek napsal:

        Pokaždé něco zajímavého. Kouknul jsem se až na záznam a ten Korojlovův kříž, to mě tedy nadchlo taky. Jinak předpokládám, že Sojuz odstartoval vlevo od kříže. No a pak jsem se ještě podíval na kříž od Dlouhého pochodu a dnešní docela dobrý den končí. Vše vyšlo jak mělo (tedy, toho elektrikáře jsem nesehnal, sakra) :-(.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.