ŽIVĚ A ČESKY: Sojuz s družicemi OneWeb

Společnost OneWeb nezahálí a pokračuje v budování své družicové sítě, která má zákazníkům umožnit vysokorychlostní přístup k internetu s celého světa. V posledních hodinách se sice objevují informace, které spekulují o možnosti bankrotu celé firmy, ale věřme, že to OneWeb zvládne. V sobotu v 18:06 by mělo dojít k vypuštěních dalších 34 družic, které se pomocí vlastních motorů přesunou na dráhu ve výšce 1200 kilometrů. Ačkoliv se bude startovat z Bajkonuru, půjde o start pod hlavičkou firmy Arianespace. Tento start si pochopitelně nenecháme ujít a rádi Vám jej nabídneme živě a s českým komentářem.

Náš přenos ze startu spustíme zhruba okolo 17:50 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče.

Zdroje informací:
https://www.arianespace.com/
https://spaceflightnow.com/

Zdroje obrázků:
https://m.dw.com/image/49794001_101.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

23 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Sojuz s družicemi OneWeb”

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Musíme věřit, že se z toho ještě nějak dostanou! A buďte tak laskav a na webu o kosmonautice, prosím, neprojevujte nad neúspěchem kosmického projevu radost. To zavání trollingem, o který tu opravdu nestojíme. Pokud se to bude opakovat, budu nucen zasáhnout i jinak než jen varováním.

      • Josef L napsal:

        Zneužívání vesmíru k obohacování několika jedinců nepovažuji za nic moudrého, prospěšného ani rozumného. Všechny podobné projekty budu vždy a všude kritizovat.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Je mi absolutně jedno, co vy osobně považujete či nepovažujete za moudré. Já jsem vám zcela jasně řekl, co na našem webu nebudu tolerovat. A ujistěte se, že pokud moje nařízení budete ignorovat, tak už si toho u nás moc nenapíšete. Trolling tady trpět nebudeme. Tečka.

      • Josef L napsal:

        Dělujte si co chcete. tečka.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Děkuji za povolení toho, co již dělám. Náš web, naše pravidla.

  1. Romcek napsal:

    Zdravím a díky za přenos

    Rád bych se zeptal:
    Co se děje s postranními bloky prvního stupně? Recykluji se vubec?

    Díky

  2. majomusk napsal:

    Na tento konkrétne nie ale na veľa vecí v kozmonautike áno…

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Ten vliv na kosmonautiku je stále spíše drobný.

      • SaturnV napsal:

        A co Exomars 2020?

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Narážíte na jeho odklad? Bylo by alibistické tvrdit, že to bylo kvůli epidemii. Současná epidemiologická situace se na něm sice také podílela, ale rozhodně nešlo o hlavní důvod. Jinými slovy – je pravděpodobné, že by k odkladu došlo i bez epidemie. Současná epidemie však byla jen jakýmsi posledním hřebíčkem.

      • SaturnV napsal:

        To jsem nevěděl. Je škoda že to odložili.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Škoda to zcela jistě je – stejně jako skutečnost, že mnohá média si z celého výpisu důvodu vytáhla pouze epidemii. Hlavním důvodem je nutnost provést dodatečné zkoušky hardwaru i softwaru.

    • Radim Pretsch Redakce napsal:

      Spolu s „ale není znovupouzitelná“ další duchaplný recyklovatelný komentář…

      • majomusk napsal:

        Ja som tu teraz nepísal celkovo o kozmonautike ale o pandémii,že kvôli nej nejaký ten odklad trocha bude.Nikto tu teraz nepísal o znovupoužití.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Možná jste nepochopil, že Radim tou zmínkou o znovupoužitelnosti narážel na to, že váš komentář je stejně generický jako nářky na jednorázovostí raket. to znamená, že je to takový zbytečný komentář, který se navíc k tématu nijak nehodí. Zkuste si přečíst jeho komentář ještě jednou a pozorně – třeba pochopíte, jak to myslel.

  3. majomusk napsal:

    Škoda,že je tá pandémia.Všetko sa spomalí a nevedno kedy sa rozbehne…

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.