ŽIVĚ A ČESKY: Zachycení lodi Cygnus

V sobotu večer jsme společně v přímém přenosu sledovali start nosné rakety Antares 230+, která na oběžnou dráhu dopravila zásobovací loď Cygnus. Ta ve svých útrobách veze 3377 kilogramů nákladu pro Mezinárodní kosmickou stanici. Právě k ní má loď od firmy Northrop Grumman dorazit v úterý dopoledne. K záchytu staniční paží, kterou budou ovládat Andrew Morgan a Jessica Meir, by mělo dojít kolem 10:00 našeho času. Rádi bychom Vás tedy pozvali k našemu živě a česky komentovanému přenosu, ve kterém se podíváme právě na přílet této lodi k ISS a na její zachycení.

Náš přenos ze zachycení lodi Cygnus spustíme zhruba okolo 9:50 SEČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, nebo Vám nefunguje přehrávání ve vloženém okně, klikněte sem a dostanete se na stránku přenosu na Mall.TV. Pokud máte s přehráváním problém, zkuste jej spustit v tzv. anonymním okně prohlížeče. Ve vloženém okně naleznete i záznam přenosu, který bude díky vylepšení systému k dispozici během pár desítek sekund po ukončení vysílání.

Zdroje informací:
https://spaceflightnow.com/
https://www.nasa.gov/
https://www.nasaspaceflight.com/

Zdroje obrázků:
https://upload.wikimedia.org/…/ISS-57_Cygnus_NG-10_approaching_the_ISS_%284%29.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Zachycení lodi Cygnus”

  1. Luky_Cloud napsal:

    Dobrý den
    Mohl by jste nás rozsoudit? Měli jsme s kolego debatu o teplotách působících na startující raketu potažmo na aerodynamický kryt. Já tvrdím že ty teploty jsou zanedbatelné. On tvrdí že teploty jsou i k 300°C.
    Děkuji za odpověď Lukáš

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.