První Rus na Měsíci v roce 2030

Šéf Roskosmosu prohlásil, že Rusko se nezúčastní nových Měsíčních závodů. „Lépe pracovat pomaleji, ale levněji a racionálně“, dodal.
29. května 6:55

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

9 komentářů ke článku “První Rus na Měsíci v roce 2030”

  1. JanHonnza napsal:

    Už neúčast na Gateway je odstřižení se od technologií, které vznikají pro tento projekt. Spolupráce na tomto projektu může přinést profit na všech zúčastněných stranách. Pokud má někdo peníze na náročné vojenské projekty, tak tohle jsou drobné. Fakt nechápu jejich postoj a nemám z toho radost.

    • Samo2 napsal:

      Ak sa Ruská politika oligarchov nezmení v blízkom období, tak to nádejne nevidím. Majú technológie no odrezávajú sa od sveta čo zdravé nieje pre nich ani pre pokoj. Rusko podniká akýsi spanilý beh do ničoty a háda sa s jednými z najväčších ekonomík že sú lepší, čím klamú seba a svoj ľud. Troška sebakritiky by nezaškodilo.

      • JanHonnza napsal:

        Naprostý souhlas, navíc v technice to teda rozhodně není. Teď jsem se díval na Tima Dodda (Everyday´s Astronaut) a způsob jakým byl materiálově a technicky řešen motor RD180 je pozoruhodný. Amíci cestu – palivo RP-1 (kerosin), spolu s uzavřeným cyklem zavrhli jako materiálově nerealizovatelnou a přešli na vodík.

      • Mr. G napsal:

        Suhlasim, rusi mali uzasnu technologiu, ktoru potopili zle rozhodnutia ludi, ktori boli pri moci. Inak tomu nie je ani v USA, len maju viac financii a nie je to tak vidiet.
        Rus na mesiaci v 2030 je nerealne ak tam nepoleti ako clen medzinarodnej vypravy. Ani USA na to nejdu dobre, je to zase len o „premeravani si parkov“. Apollo malo nadstavbu v podobe dlhodobej studie mesiaca, ktora sa ale nerealizovala. Nerealizoval sa ani cely program prvej fazy Apollo, ktory mal povodne myslim koncit misiou 22. Predbehli sme Rusov, naco lietat dalej.

        Celosvetova spolupraca bude fungovat az vtedy, ked to budu viest kvalifikovany ludia. Nie nekompetentni politici, ktori sa len hadaju, a zmysluplnneho vymylslia tak 0,01% 🙁

  2. Goodman napsal:

    Nechtěl sdělit datum 2300 nebo 3020 ?

  3. Jiří Hošek Redakce napsal:

    Podle Vadima Lukačeviče tímto projevem na Moskevské univerzitě se slajdy superrakety, landeru a modulu lunární základny pohár trpělivosti s Rogozinem přetekl. Šíří se zvěsti, že ve funkci brzy skončí. Lukačevič píše, že ve skutečnosti Rusko nedokáže program financovat, tamější kosmonautiku čekají těžké časy a podle dosud nepotvrzených informací se budou muset těchto plánů vzdát.
    https://www.facebook.com/vadim.lukashevich.7/posts/1418321158307912

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.