Vyhrajte podepsané Vesmírné osudy!

Minulý rok se po dlouhém snažení podařilo vydat knihu Vesmírné osudy, která vychází ze stejnojmenného seriálu, jenž vycházel zde na Kosmonautixu. Knihu nám pomohlo vydat nakladatelství CPress. V knize Ondřeje Šamárka a Lukáše Houšky naleznete příběhy vizionářů, teoretiků, konstruktérů a astronautů, kteří se zasloužili o rozvoj kosmonautiky. Obsah je oproti seriálu na Kosmonautixu rozšířen a přibyly dva nové příběhy. Nyní vám nabízíme možnost vyhrát jeden výtisk zdarma. Výtisk to nebude ledajaký, budou tam podpisy obou autorů, které do knihy přibyly během jejího křtu na hvězdárně ve Valašském Meziříčí.

Pokud se chcete soutěže zúčastnit, není nic jednoduššího. Budeme po vás chtít odpověď na jednu zvídavou otázku, kterou navrhl jeden z autorů knihy Ondřej Šamárek.

Naše „startovní okno“ se otevře přesně o půlnoci (0:00 CET) z 9. na 10. ledna a odpovědi budeme čekat na adrese [email protected]. Na odpovědi doručené před stanoveným časem nebude brán zřetel.

 

A nyní to nejdůležitější. Otázka zní:

Jaká byla přesná startovní hmotnost sestavy AS-506 (Apollo 11) v momentě zážehu motorů 1. stupně?  (Vycházíme z oficiálních podkladů NASA.)

Těšíme se na vaše odpovědi!

Exemplář knihy Vesmírné osudy, který i s podpisy uvnitř můžete vyhrát v této soutěži

Exemplář knihy Vesmírné osudy, který i s podpisy uvnitř můžete vyhrát v této soutěži

Pravidla soutěže:

Pořadatelem soutěže je server Kosmonautix.cz

Své odpovědi nám posílejte na mail [email protected]

Do předmětu mailu napište „soutěž“ a odpověď uveďte v kilogramech, například 777 777 kg. Do mailu připište i své jméno jako podpis a identifikaci při vyhlášení vítěze.

Výhercem se stane ten, který bude mít nejbližší shodu s reálnou hmotností startující sestavy AS-506 v okamžiku zážehu motorů prvního stupně podle oficiálních pramenů NASA. V případě shodných odpovědí vyhraje ten, jehož mail dorazí dříve (dle časové značky mailu příjemce). Na odpovědi, které dorazí před 10. lednem 00:00 SEČ nebude brán zřetel. Správná hmotnost bude uvedena v článku oznamujícím vítěze soutěže.

Výherce získává jeden výtisk knihy Vesmírné osudy s podpisy obou autorů. Výherci bude kniha zaslána poštou na adresu, kterou bude muset uvést na vyzvání pořadatele v případě, že vyhraje.

Soutěž bude ukončena a výherce bude oznámen 14. ledna 2018 formou článku na portálu kosmonautix.cz.

Pořadatel se zavazuje knihu odeslat do 30 dní od vyhlášení vítěze soutěžní otázky.

Pořadatel se vzdává odpovědnosti v případě poškození knihy během doručování. Výherce nezískává nárok na peněžní vyrovnání v případě zmíněného poškození.

Účast v soutěži je dobrovolná.

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

43 komentářů ke článku “Vyhrajte podepsané Vesmírné osudy!”

  1. Samo napsal:

    Akože ti bolo hneď jasné. Určite to výhra nejaký týpek ktorý by bol na fóru veterán. Ako ja 11 ročný by SIM mohol…?

  2. Alois napsal:

    To platí jen v totalitních režimech, jistě by byla fraška dělat tehdy reklamu na osobní automobily, nebo banány. V otevřeném konkurenčním prostředí je reklama zcela obvyklá, zcela jistě není předmětná kniha jedinou knihou na trhu s daným tématem a pokud autoři nechtějí skončit ve výprodeji za zlomek ceny je reklama naprosto nezbytná. To že soutěž není označena jako reklamní je právě nejlepší reklamou, nikoli aby neodradila dříve narozené, pro které je reklama cosi mimo zákon, ale pro nás na které útočí mnohdy nevybíravá reklama na všechno možné ze všech stran a docela obtěžuje, což v takovéto sofistikované formě nehrozí.

  3. Petr Hájek napsal:

    Myslim že kniha této kvality reklamu nepotřebuje ,dobré zboží se prodává samo. Soutěž považuji za příjemné zpestření pro místní komunitu .Když nás zrovna nepobaví některé úsměvné příspěvky pana Aloise 🙂

  4. Radek napsal:

    Taky jsem jeden z těch kdo knihu našel pod stromečkem, nicméně jsem ji měl již koupenou. A tak mám jeden kus navíc. Pokud je někdo z Brna a okolí a měl by zájem (pokud oželí podpisy) rád knihu za rozumnou cenu poskytnu. V případě zájmu mě kontaktujte na mejl [email protected].

  5. František napsal:

    Tak, bohužel, jsem do mého vydání doplnil u medailónku John Watts Young – +6.1.2018 :-((

    • Fantasta napsal:

      Wau, pane Alois, to je dost příkré. Reklama se dělá pro nepřesvědčené, tady jsme ale všichni fandové kosmonautiky, dá se říct, trošku i blázni. To , že někomu z nás darují knížku je spíš sladká odměna. A jak jsem vypozoroval z diskuze, stejně ji už všichni máme. Hezký den přeji. 🙂

      • marek napsal:

        Na tohoto pána už nemá smysl reagovat, většinou jsou jeho příspěvky psány takovým stylem, aby vyvolal nějakou hádku, ale tady se mu to naštěstí nedaří.
        Pane Alois, jděte raději diskutovat na nejmenované zpravodajské servery, tady na ty Vaše příspěvky není nikdo zvědavý. Neustále podrýváte u článků obsah, o který autoři skvěle informují, vše je podle Vás zbytečné, zastaralé apod. Evidentně jste tedy génius, když všemu rozumíte a vše odsuzujete jak se dělá špatně. Navrhněte tedy raketu, pošlete ji do vesmíru. Ale do té doby si ty svoje poznámky nechte raději pro sebe 🙂
        Díky

      • Fis napsal:

        Pan Alois by byl dobry politik. Nikdy nic nedokazal, nikdy nic neudelal, ale trollit by mu slo. Trollismus by mel byt postaven ze zakona na uroven sprejerstvi…

    • Ondřej Šamárek Redakce napsal:

      Pokládám za normální, že děláme reklamu na svou vlastní práci. Stejně tak je tady vpravo baner s odkazem na knižní podobu KMK, koneckonců i aktivita na sociálních sítích je reklama.
      Podle vašeho komentu soudím, že se vám na tom něco nepozdává. Pokud tomu tak je, můžete mi napsat proč a co?

      • Alois napsal:

        Ba právě naopak, takhle se má reklama dělat. Je to velice inteligentní, nenásilná a naprosto neosobní, přesně podle vysokoškolských skript, vždyť někteří diskutující dokonce ani nepoznali , že se jedná o reklamu.

  6. David napsal:

    To jsem teda zvědavý, jaká je správná odpověď.

  7. Tomáš napsal:

    Hotovo. Uvidime ci sa usmeje na mna stastie

  8. Vladimír Podivínský napsal:

    Trefit správný čas když na to člověk nevidí je doopravdy náročné 🙂
    Hlavně když mu jdou každé hodiny jinak. Blahopřeju Vítězovi .

  9. pjotr napsal:

    00:00:00, už sa teším na knižku 🙂 a ak bol niekto rýchlejší, tak si ju aj tak kúpim

  10. RoCho89 Redakce napsal:

    Nechal jsem si tu knížku koupit k vánocům od manželky. Kniha je super, moc se mi líbí, jen mít ještě více toho času na čtení 🙂

  11. JirkaD napsal:

    Knizku jsem našel pod stromečkem – za poslední roky to byl (podle nestraného komentátora:-)) dárek nad kterým se mi rozzářili oči jako malému klukovi. Jestli múžete zveřejnit kolik se prodalo výtisků, docela by mě tato informace zajímala. Diky za krásné čtení

  12. ptpc Redakce napsal:

    Trocha OT – ale boli konzultácie s právnikom? 🙂 🙂 🙂

  13. Jandys napsal:

    Tak Vám pěkně „děkuji“.
    Správnou odpověď jsem našel rychle, ale budu si celý teď celý večer číst v onom velmi zajimavem zdroji 😉 a to jsem chtel jit spát.
    Vesmírné osudy už mám doma a celé přečtené.
    Chtěl jsem jak p. Šamárkovi tak panu Houškovi poděkovat, skvěle se Osudy čtou.
    Díky moc a třeba někde na viděnou.

  14. Samo napsal:

    Akože velmi dobrá otázka prečo nemám v rodine žiadneho experta a internet… Velké nič

  15. Rousková napsal:

    Super soutěž 🙂 ..My též již knihu máme a až na drobný překlep v datech je neskutečně zajímavá a přínosná..

  16. Reva napsal:

    Zakoupil a maximálně spokojen. Pan Šamárek opět nezklamal (ovšem nesmím zapomenou, že na knize jsou dva autoři. Děkuji tak i panu Houškovi). Když budete někdy v Brně třeba přednášet, rád si ji nechám podepsat 🙂

  17. wily napsal:

    Soutěž paráda! 🙂

    Já jsem tuto knížku koupil své ženě k Vánocům… a teď ji jí musím držet a ona mi z ní předčítá. Díky!

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.