Axiom segment ISS

NASA vybrala tři komerční moduly Axiomu – spojovací, obytný a vědecko-výrobní s velkým oknem – k vypuštění od 2. pol. r. 2024.
29. ledna 7:20

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “Axiom segment ISS”

  1. Jiri Hadac Redakce napsal:

    Dušane, já to samozřejmě četl i na SFN a spacenews, zkušenosti jsou fajn 🙂 já to nepopírám, ale když si vzpomenu jinou větu z toho článku, tři moduly postavil i Boeing, tak to je takové, no 🙂 držím jim palce.

  2. Jiri Hadac Redakce napsal:

    No, tak na toto jsem koukal. Dobře. NASA chce rozšířit ISS, v pořádku, moduly budou tak nové, že eventuelně budou po skončení životnosti ISS odpojeny a vytvoří s dalšími novými novou stanici. V pořádku. Ale že zakázku na tři velké moduly dostane 4 roky starý startup, ikdyž navázal spolupráci, to mě dostalo.

    • Dr.Horak Redakce napsal:

      Ve článku, ze kterého čerpá krátká zpráva se uvádí, že ačkoli ja Axiom Space mladá společnost, nechybí jí potřebné zkušenosti.

      Spoluzakladatel a CEO, Michael Suffredini pracoval v NASA – Johnson Space Centre (JSC) jako programový manažer ISS.

      Pro Axiom pracuje Michael Lopez-Alegria, astronaut NASA, který letěl 3x s raketoplánem a velel 14. expedici na ISS, také bývalí velitelé raketoplánů Brent Jett a Charles Bolden (12. administrátor NASA mezi lety 2009 a 2017) – A JE TO JASNÉ :).

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.