SpaceX bude propouštět

V publikovaném stanovisku je (propouštění cca 600 pracovníků) představeno jako preventivní zeštíhlení umožňující soustředění na nákladný vývoj který SpaceX čeká, vč. konstelace Starlink.
12. ledna 6:35

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “SpaceX bude propouštět”

  1. Goodman napsal:

    Hm, tak to není dobrá zpráva. Spíš by měly nabírat lidi, když chtějí inovovat a expandovat.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Osobně bych řekl, že se to nevylučuje. Vývoj na několika frontách bude brzy ukončen, firma se zaměří na systém BFR, zatímco doteď se řešil Crew Dragon, Falcon, přistávání.

    • ventYl napsal:

      Hromadne prepustanie na zaklade performance reviews je taka velmi lahka aj ked agresivna a nepopularna metoda, ktorou sa da lahko zistit, kto je „navyse“. Hlavne v case ked sa meni zameranie firmy a existencia celych pracovnych timov moze stratit zmysel.

      Myslienka je taka, ze sa proste prepustia nejaki zamestnanci, ktori su podla nejakeho vopred stanoveneho kriteria najmenej „vhodni“ a ak sa ukaze, ze ich (alebo ich pozicie) bolo treba, tak sa najmu naspat alebo nahradia.

      V beznych firmach sa toto opatrenie robi preventivne najma preto, aby ostali akcionari spokojni a schvalili nove projekty. To ale v SpX nie je treba, tak predpokladam, ze cielom bude proste orezat „zbytocne“ pozicie pred tym, ako sa zacnu vytvarat nove spojene s vyvojom BFR.

      Taka osobna poznamka k tomu je, ze si nemyslim, ze by z toho bol niekto velmi sklesly. Asi kazdy, kto ma vsetkych 5 pohromade a nie je sadomasochista si uvedomuje, ze praca pre SpX je sice extremne zaujimava a profesionalne uspokujuca, ale zaroven brutalne narocna, vycerpavajuca a skor ci neskor cloveka pozuje a vypluje. Osobne by som cakal, ze vacsina z tych, ktori budu teraz prepusteni by aj tak v horizonte max. niekolkych rokov odisli sami.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.