Northrop Grumann koupil Orbital ATK

Společnost Orbital ATK se stala divizí giganta Northrop Grumann. Ten za sloučení zaplatil 9,2 miliardy amerických dolarů. Zdroj
18. září 15:09

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

6 komentářů ke článku “Northrop Grumann koupil Orbital ATK”

  1. Asdf napsal:

    Tahle zpráva je pro mě docela šokem. Vůbec jsem netušil, že se něco takového chystá. Zřejmě i Northrop Grumann zatoužil po vlastní raketové sekci po vzoru svých rivalů LM a Boeingu. Tak doufám, že to urychlí vývoj NGL rakety.

  2. Štěpán napsal:

    Co to znamená? Gdo je Northrop Grumman? Vím jen že stavěli za druhé války letadla.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Pro kosmický program Orbital ATK (Cygnus, Antares, boostery SLS) by to nemělo znamenat téměř nic. Northrop Grumman si pod sebe vzal Orbotal ATK především kvůli strategickým zakázkám na poli armádní bezpečnosti. Northrop Grumman momentálně připravuje třeba sluneční štít pro JWST, ale kromě toho má velmi širokou paletu – jak píše wiki:
      Northrop Grumman je čtvrtá největší smluvní strana pro vojenskou obranu (defence contractor) hned po Lockheed Martin, Boeing a BAE Systems, s výnosy přes 23 mld. dolarů a největší výrobce námořních plavidel na světě. Zaměstnává 122 600 zaměstnanců po celém světě. V roce 2007 byly jeho celkové výnosy cca 32 a zisk cca 3 mld amerických dolarů.
      Více než tři čtvrtiny výnosů korporaci generují smlouvy na dodávky vojenské techniky. Northrop Grumman buduje válečné/letadlové lodě, vojenskou leteckou a námořní techniku, protiraketové obranné systémy a družice. Současně dodává elektronické senzory a vlastní elektronické systémy, které tvoří kolem 20 % jejího prodeje. Northrop Grumman poskytuje i služby a to zejména v oblasti informačních technologií.

    • Jirka Hadač Redakce napsal:

      Chtěl bych rád doplnit Dušana jedním dost podstatným příspěvkem firmy Grumann, ten příspěvek se jmenuje LM. Ikdyby se pro mě nezapsal ničím jiným do historie, toto mi stačí.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.