Vesmírné výzvy – duben 2017

Vesmírné výzvy duben 2017 zdroj: khosann.com

Tento měsíc byl rozhodně největší rozruch okolo sondy Cassini, která vstoupila do poslední fáze své mise zvané Grande Finale. Při ní se vydá zkoumat Saturn a jeho prstence opravdu zblízka. Předtím se ještě stačila podílet na datech, která naznačují, že ledové měsíce naší Sluneční soustavy mohou hostit život. I Čína dala o sobě vědět. Její nová zásobovací loď se vydala ke stanici Tiangong-2 a ověřila technologie potřebné k zajištění dlouhodobých expedic na budoucí velké čínské stanici. Loď Cygnus opět osedlala raketu Atlas, která jí vynesla k ISS. Závěr bude patřit pilotovaným kosmickým lodím. Posádka Sojuzu MS-02 se vrátila na Zemi, zatímco Sojuz MS-04 dopravil kosmonauty ke zkompletování Expedice 51.

Kromě pěti velkých témat nabízí tento kosmonautický videoměsíčník i kratší zprávy formou rubriky Kosmonautika v kostce. Dozvíte se v ní novinky z NASA a dalších kosmických agentur, jakož i soukromého sektoru, zejména SpaceX. Kromě zpráv z orbity matičky Země vás čekají i novinky prakticky ze všech koutů Sluneční soustavy, kde se v současné době nacházejí lidské výtvory.

Dubnové Vesmírné výzvy se už nemohou dočkat, až je shlédnete. Stačí jen kliknout na obrázek videa, případně na odkaz pod ním.


Nezobrazuje-li se vám video správně, klikněte na přímý link na stream.cz

Vesmírné výzvy jsou součástí celé sekce na Stream.cz pod názvem Dobývání vesmíru, kde stejnojmenný pořad přináší každý týden události z kosmonautiky. V této sekci je i astronomický pořad Noční oblohabonusová videa, jako Vesmírné dotazy nebo záznamy kosmonautických přednášek Tomáše Přibyla, Dušana Majera a Lukáše Houšky.

Zdroje obrázků:
http://khosann.com/wp-content/uploads/2014/04/e16.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Play_icon_status.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.