SpaceX dnes něco oznámí

„Oznámení od SpaceX zítra hodinu po poledni pacifického času“ – tenhle krátký tweet od Elona Muska před několika hodinami rozvířil krevní oběh všem fanouškům SpaceX. Dnes v deset večer našeho času by mělo dojít oznámení nějaké zajímavé informace. Možná půjde o tiskovou konferenci, možná SpaceX zvolí jinou formu. Otázkou je ale, co přesně to bude.Na internetu se nejčastěji skloňuje představení skafandrů pro posádku v lodích Crew Dragon. Ale padají i spekulace o oznámení termínu prvního letu Falconu Heavy, případně o jeho nákladu, jiní lidé zase čekají detaily o dopravním systému ITS, nebo spekulují o projektu satelitního internetu.

Zatím ani nevíme, zda se bude jednat o tiskovou konferenci, nebo zda bude ona novinka představena jen ve formě fotek,nebo článku. Jsme ale připraveni na všechny možnosti – podobu našeho článku necháváme otevřenou a přizpůsobíme se aktuálnímu průběhu. Pokud zjistíme, že SpaceX bude vysílat živě, vložíme do článku přehrávač s videem, případně přidáme odkaz na bližší informace. Pokud půjde o zajímavé téma (a my věříme, že ano), budeme se mu detailněji věnovat v samostatném článku.

Zdroje informací:
https://twitter.com/

Zdroje obrázků:
http://i.imgur.com/xDGx0JO.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

122 komentářů ke článku “SpaceX dnes něco oznámí”

  1. Racek napsal:

    Dovolím si vyjádřit názor, že je to v daném termínu i stavu vývoje potřebné techniky nehledě na potřebný výcvik adeptů naprosto nereálné. Za 5 let možná, i když najít zdravé dostatečně odvážné miliardáře kteří mají čas na výcvik a zbytečných 150 milionků tolarů nebude vůbec snadné. I když tvrdí, že je má…

  2. dolph1888 napsal:

    S krevním oběhem (tlak) se mi zvýší až v případě úspěšně dokončené mise. Ono se toho dnes moc namluví, hyperloop, baterie s vysokou kapacitou a bůhví co ještě. Počkám na činy a hlavně jejich konečnou cenu. V kosmonautice byly vždy sny jak vše bude laciné a zatím to nikdy nedopadlo. Láhev připravím, uvidím.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      I cesta je v mnoha případech cílem. 😉

      • dolph1888 napsal:

        Jsem skeptik to ano, ale také pragmatik, toto jsou příliš malé cíle pro nějaké hlubší zamyšlení typu sci-fi apod., takže mi naprosto bude stačit výsledek v dohledné době, min. u toho startu. Až se budeme bavit o cestě jako cíli, pak můžeme začít třeba s lidským bytím, možností vědomí bez těla apod. mám ovšem pocit, že tak daleko civilizace ještě není a je třeba si „brát hmotné statky do hrobu“. Já něco takové za podstatné nepovažuji, bohužel většina lidí ano, potřebují $, aby mohli ovládat svět, ten malý, několik tisíc kilometrů v průměru měřící svět. Nechápou jak bláhoví jsou a jak malá, pro chod vesmíru nepodstatná, lidská existence je. Až většina lidí (a to bude panečku trvat) na světě pochopí o čem život je, jistě pak bude cesta cílem – je už nyní? Nemyslím si.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.