Zářijová Kosmoschůzka

Umělecká představa spojování lodi Shenzhou a stanice Tiangong.

Prázdniny skončily a tak je čas opět se vrhnout do pravidelných Kosmoschůzek pod záštitou Kosmoklubu, na kterých jsou vždy pro vás připraveny zajímavé přednášky z kosmonautiky a příbuzných oborů jako astronomie či fyzika.

Zařijová Kosmoschůzka:  úterý 27. září 2016 od 18:00 hodin, Restaurace Zorto, Nekázanka 6, 11000 Praha

 

Tentokrát díky státnímu svátku se nebude Kosmoschůzka konat v tradiční středu, ale již v úterý. Opět se po výletu na akademickou půdu vrací do Restaurace Zorto a vy se můžete těšit na dvě témata, dvou autorů.

zobrazit mapu

 

Pavel Vachtl: Čínské orbitální stanice

Aktuální start čínské stanice Tiangong-2 si přímo říká o zpracování tohoto tématu v širším kontextu.

 

Tomáš Petrásek: Zánik Země

Umělecká představa srážky planet zdroj:pixabay.com

Umělecká představa srážky planet
zdroj: pixabay.com

Život na Zemi bude neodvratně zničen! Stane se naše Země druhou Venuší, nebo spíš sestrou planety Arrakis? Může naše planeta uniknout ohnivému hrobu v jícnu Slunce? Zapomeňte na Nostradama! Čeká nás předpověď počasí na příštích deset miliard let, očima moderní vědy. Připravte se na apokalypsu, v níž se vypařují planety, vybuchují hvězdy a srážejí se galaxie!

Změna programu vyhrazena

Zdroje obrázků:
http://spaceflightnow.com/wp-content/uploads/2016/09/tg2_sz11_docking.jpg
https://pixabay.com/cs/planeta-hav%C3%A1rie-sr%C3%A1%C5%BEka-v%C3%BDbuch-1335076/

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

9 komentářů ke článku “Zářijová Kosmoschůzka”

  1. Ondřej Dobisík napsal:

    Dobrý večer, možná jsem mimo mísu, ale nikde nevidím čas začátku setkání…?

  2. android napsal:

    Jen dotaz: Šlo by ty termíny ohlásit alespoň dva týdny předem?
    Díky 🙂

    • Tomas Kohout Redakce napsal:

      Technicky tomu nic nebrání, vydat annonci hned, jak ji Petr Tomek z Kosmoklubu založí, ale často jsou ještě doplňovány programy přednášek a také se snažím annonci nasadit tak, aby co nejkratší čas před samotnou Kosmoschůzkou vydržela na hlavní straně Kosmonautixu a oslovila tak co nejvic lidí

    • Vítězslav Škorpík Redakce napsal:

      Dovolím si doplnit Tomáše Kohouta. Jednak dobře znám Petra Tomka a jednak sám organizuji přednáškový cyklus takže o tom něco vím.
      My na našem přednáškovém cyklu zveřejňujeme program asi 4 dny dopředu, byť já jako programový šéf mám představu o přednášejících na čtvrt roku dopředu. Déle než cca týden dopředu je totiž program zveřejňovat poněkud riskantní, občas se stane, že někdo těsně předem vypadne a pak se člověk musí omlouvat.
      U kosmoschůzek je to ale ještě složitější, tam se opravdu shánějí někdy přednášející velmi těsně před konáním akce. I já jsem tam už přednášel a v dohledné době opět budu. Naposledy když jsem přednášel mi Petr asi 10 dní předem řekl, že nikoho nemá, takže jsem mu nabídl svoji hotovou přednášku. Takže program měl 10 dní dopředu, nikoli 14. A stejně mi ještě trvalo poslat anotaci a název přednášky, takže reálně byl program schůzky hotov tak týden předem. A takhle je to poměrně běžně…

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.