Kampaň pro Vesmírné osudy prodloužena

Vážení čtenáři, jak jistě víte, od letošního února probíhá na stránce Knižní startér crowdfundingová kampaň na podporu knižního vydání seriálu Vesmírné osudy. V průběhu uplynulých měsíců se stala kampaň co do objemu vybraných prostředků nejúspěšnějším projektem Knižního startéru a dosud se podařilo nasbírat neuvěřitelných 129 880 korun. Za to všem přispěvatelům patří obrovský dík a stejně tak děkujeme všem, kteří informace o projektu „předali dál“ ať už ústní cestou, prostřednictvím sociálních sítí nebo jiným způsobem. Velmi si vážíme každého, kdo byl v souvislosti s Vesmírnými osudy jakkoli aktivní a popravdě jsme tak trochu v šoku z toho, kolik se našlo lidí ochotných podpořit a propagovat tento počin.

Přesto se bohužel zdá, že suma, vybraná během kampaně, zatím na vydání knihy nestačí. Je pravda, že 440 tisíc korun není žádná maličkost. Na druhou stranu máme ještě v záloze pár možností, které bychom rádi vyzkoušeli. Po domluvě s provozovatelem Startéru jsme se tedy rozhodli dát kampani ještě šanci a prodloužit její trvání o jeden měsíc, tedy do 31. července.

Přispěvatelé mohou být klidní, v případě, že se nám nepodaří částku zajistit ani během prodoužení, budou jim jejich příspěvky v plné výši vráceny na účet. Budeme se však snažit, aby místo peněz dostali své předplacené výtisky a odměny. Držte nám, prosím, palce, budeme to potřebovat!

Zdroje obrázků:
http://knizni-starter.cz/img/projekty/vesmirne-osudy.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

20 komentářů ke článku “Kampaň pro Vesmírné osudy prodloužena”

  1. Miloš Šebela napsal:

    Dobrý den, je nějaká možnost změnit e-knihu, kterou jsem si před časem (před)platil, na knihu s podpisy? .. a samozřejmě doplatit rozdíl? 🙂
    díky za odpověď

  2. Matouš Klugar napsal:

    Oukej, tak i já jakožto chudý student jsem vám tam na to něco dal 🙂 Snad i ta jedna objednávka knihy k něčemu přispěje 🙂
    Hodně štěstí

  3. R napsal:

    Vážení, tohle není šťastné… Měli jste spíše zrevidovat milníky. Myslím, že každý další by raději přispěl, kdyby věděl, že dostane alespoň e-book a ne že bude další roky čekat, jestli naroste cílová skupina… V současnou chvíli je takřka jisté, že stanovenou částku nevyberete. Zkuste to po menších krocích.

    • Ondřej Šamárek Redakce napsal:

      Díky za názor.
      Je fakt, že minimálně já jsem v crowdfundingu greenhornem (a Lukáš na tom asi nebude o moc lépe). Rozhodně nečekáme, že by se najednou během měsíce vybraly dvě třetiny. Ovšem na druhou stranu se klidně může najít štědrý dárce a hlavně, jak jsem už výše psal, dobíhají některá jednání.
      Více než o měsíc rozhodně prodlužovat nebudeme a s dalším pokusem prostřednictvím crowdfundingu momentálně nepočítáme. Rýsují se i jiné možnosti…

  4. Pedro napsal:

    NECHCI PENÍZE 🙂

    Ale to asi všichni, kteří přispěli. Držím palce ať se Vám Ondro splní Váš sen. Bude mi ctí mít vedle Kritických momentů i Vesmírné osudy. A pokud to dopadne, Rád si zase udělám výlet přes půl republiky do Opavy pro podpis jako na jaře.

  5. Adam napsal:

    Podle me je tohle chybny krok, ktery tak trochu ubira na duvere.
    Ten rozdil je prilis velky na prodlouzeni. Proste se to tentokrat nepodarilo, v tom bych nevidel zadny problem. Muskovi se take nepodari pokazde pristat na jednicku 🙂
    Sami pisete o prirustkach… tezko se asi da cekat, ze pritecou vice jak 3/4 za mesic, kdyz nepritekly za 4 mesice – ale hlavne o prazdninach, kdy je mensi „provoz“ vsude.
    Navic, vzhledem k tomu, ze znam velmi dobre obor tisku a nakladatelstvi, tak i bez znalosti nakladu mne potrebna castka prijde, mirne receno, neadekvatni.
    Preji hodne stesti, aby to nakonec dopadlo!

    • Radoslav Packa napsal:

      Podľa mňa to je krok správny, a očakávam, že každý kto číta kozmonautix by sa mal zobudiť, a ako ODMENU za odvedenú prácu prispieť a pred-objednať si knižku. Stačí ak ešte 300 čitateľov objedná za 1000Kč/40Eur a môžeme pripravovať miesto na poličke, nieje to nesplniteľné a redakcia si to zaslúži. Ja osobne ešte pridám ! Mať knižku „Vesmírné osudy“ vo vlastníctve, je ako byť členom komunity.
      Urobme si radosť !

    • Ondřej Šamárek Redakce napsal:

      Adam – Díky za názor. Je pravda, že jsme se o důvěru trochu obávali. Ale jak jsem psal v článku, máme ještě rozpracováno pár věcí, které se zatím nestačily dořešit, u některých oslovených organizací trvá dost dlouho rozhodovací proces.
      A ohledně částky – v tomto ohledu nedokážu určit, zda je částka nadsazená. Nicméně mějme na paměti, že se jedná cca o 500 stran, pevnou vazbu a celobarevné provedení. To nebude levná záležitost…
      Rado – díky, moc si toho vážíme!

  6. Petr Hájek napsal:

    Palce držím jak to jde ,protože tu knihu taky chci. Sleduji stav na starteru a poslední měsíce nic moc ,bral bych ji i kdyby byla vytištěna na “toaleťáku“ . Doufám že to nějak dopadne.

  7. VaclavC napsal:

    Já tam ty peníze taky nechám klidně rok, když ta kniha potom bude. Ale chápu, že ne každý to vidí tak, a někomu by prodlužování kampaně mohlo vadit …

  8. Sierra Redakce napsal:

    Ja nechci z5pe lze ja bych chtěl knihu 😉

  9. Vítězslav Škorpík Redakce napsal:

    Vážený pane Šamárku. Osobně znám a přátelím se s člověkem, který vede a vedl již mnoho úspěšných crownfundingových kampaní a který i přednáší o tom jak takovýto projekt zvládnout. Pokud chcete, mohu Vám na něj dát kontakt.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.