Příprava Sentinelu 1B na start

Už dvakrát překazily start rakety Sojuz 2-1A z kosmodromu v Kourou silné nárazy větru ve vyšších vrstvách atmosféry. Další možnost ke startu se otevírá dnes ve 23:02 středoevropského letního času. V dnešním článku Vám přinášíme dvě povedená videa, která nám umožní nahlédnout „za oponu“. Uvidíte, jak probíhala finální příprava samotné družice, její uzavírání do aerodynamického krytu, ale nebudete ochuzeni ani o působivý pohled na vývoz rakety Sojuz na startovní rampu.

Tento článek má dva úkoly – kromě toho, že Vám jeho prostřednictvím chceme ukázat videa z přípravy satelitu Sentinel 1B, zároveň jsme jej vydali jako připomínku, že dnešní start budeme opět komentovat živě. Pokud tedy budete mít před jedenáctou večer čas, zkuste si náš přenos otevřít.

Zdroje informací:
https://www.youtube.com/
https://www.youtube.com/

Zdroje obrázků:
https://cdn.newsledge.com/wp-content/uploads/2016/04/soyuz-rocket-sentinel-1b.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

5 komentářů ke článku “Příprava Sentinelu 1B na start”

  1. gg napsal:

    Po zmínce o VAB v následujícím článku jsem nadpis tohoto přečetl jako „Příprava Saturnu 1B na start“ a poněkud zpanikařil. 😀

  2. Svihak Lazensky napsal:

    Zdravim pratele, tak snad to dnes vyjde :-)Zaroven bych mel jednu prosbu: muzete na http://starty.kosmonautix.cz/ pridat info o delce startovacich oken? Sorry, vim ze je to tady OT, ale nemam ucet na foru. Diky moc za bajecne clanky!

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.