ŽIVĚ A ČESKY: Atlas opět vynese Cygnus

Společnost Orbital ATK již finišuje s přípravami modernizované verze rakety Antares, ale ještě než bude všechno hotové, je potřeba vypustit ještě jednu zásobovací loď Cygnus. Stejně jako v prosinci se i nyní využije raketa Atlas V, která patří mezi nejspolehlivější nosiče, které jsou momentálně k dispozici. Startovní okno trvá pohodlných 30 minut a meteorologové ještě včera předpovídali na čas startu podmínky vhodné na 80%. Aktuální modely ale ukazují zlepšení počasí a pravděpodobnost se tak zvýšila na 90%.

Ke startu by mělo dojít zítra, tedy ve středu ve 4:05 středoevropského času. Kdo naše přenosy sleduje pravidelně, ten ví, že začínáme 15 minut před startem. Náš přenos spustíme 15 minut před startem, tedy ve 3:50 našeho času. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, klikněte na název videa v levém horním rohu. Tím se dostanete na stránku přenosu na YouTube. Tento portál již odstranil diskutabilní otevírání chatu 3 hodiny před zahájením streamu a proto můžete diskutovat bez omezení již nyní.

Pokud z jakéhokoliv důvodu (třeba kvůli pomalému internetu, nebo datovým limitům) nemůžete sledovat video, bude pro Vás na této stránce připraven psaný online přenos, o který se bude starat Martin Gembec. Stránku není potřeba obnovovat – nové příspěvky se Vám zobrazí automaticky.

Zdroje informací:
http://spaceflightnow.com/

Zdroje obrázků:
http://spaceflightnow.com/wp-content/uploads/2016/03/22-1.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.