3D modely kosmických sond

Chcete si udělat nějaké kosmické video, nebo snad děláte počítačovou hru s reálnými kosmickými sondami a potřebujete k tomu jejich 3D modely? Nebo snad vlastníte 3D tiskárnu a chcete si na ní vytvořit nějakou kosmickou sondu? Ať už potřebujete 3D modely na cokoliv, tento článek Vás zřejmě potěší. Dnes Vám proto doporučíme dva weby, kde si můžete stáhnout rozličné trojrozměrné modely. Stránek, které se specializují na trojrozměrné modely kosmické techniky bohužel není mnoho. jeden web je placeny, NASA poskytuje ty své zdarma, ale doufám, že se Vám mohou hodit, ať už je využijete jakkoliv.

http://nasa3d.arc.nasa.gov/ – Největší databáze, modely jsou řazené podle abecedy. Najdete tu dřívější i současné sondy, ale i 3D modely míst přistání různých misí programu Apollo. Na této podstránce pak najdete vybrané modely, které jsou vhodné pro 3D tisk.

http://humster3d.com/ – Databáze modelů je mnohem menší, navíc se jednotlivé kusy kupují. Stránek, kde jsou 3D modely k dispozici ale moc není, proto tento web také uvádíme.

Zdroje obrázků:
http://nasa3d.arc.nasa.gov/shared_assets/models/jpl-vtad-cassini/jpl-vtad-cassini-428-321.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.