Návod na spokojený život na ISS

Vzpomínky na výcvik

„Řekla bych, že dnešek je zaměřen na obecný návod na to, jak spokojeně žít na ISS. Já i Terry procházíme výcvikem zdravotnických specialistů posádky. Oba už jsme absolvovali množství hodin pokrývajících základní zdravotnické procedury. Jako zdravotničtí specialisté dnes ale s Terrym projdeme brífinkem ohledně hlavních psychologických problémů a poruch, které se mohou objevit během dlouhodobých vesmírných expedic: jak je rozpoznat a jak s nimi naložit. Pokud byste se mě zeptali na radu, řekla bych vám, že jedním z hlavních faktorů ovlivňujících psychický stav je dobré jídlo.

Úterý 30. července 2013

Je docela příhodné, že když už mluvím o jídle, zrovna dneska nás ještě čeká testování jídel ESA! Evropská kosmická agentura neposkytuje standardní menu pro ISS. Namísto toho poskytujeme množství jídel, která si mohou členové posádek vybrat do svých bonusových balíčků.

Dalším aspektem ovlivňujícím spokojený život nejen na ISS je sport. Dnes budu mít trénink na AREDu (Advanced Resistive Exercise Device). ARED je posilovací stroj umístěný na ISS, u kterého nezvedáte závaží, ale pracujete proti odporu vakuových válců, které poskytují odpor během toho, co děláme dřepy, bench-press, bicepsové zdvihy a mnoho dalšího.

A když už jsem na začátku psala o výcviku zdravotnických specialistů, tak ještě pár slov ke včerejšku. Včera jsem absolvovala výuku snímkování sítnice. Na fotografii níže mě můžete vidět, jak dostávám cit pro oftalmoskop, který se používá k získání snímků sítnice. Jak jste možná slyšeli, mnoho astronautů, kteří absolvovali dlouhodobé mise, utrpěli nějakou formu degradace zraku a příčinám ještě stále úplně nerozumíme. Právě proto během celých dlouhodobých misí pozorujeme oči a zrak tak podrobně.“

Včera jsem absolvovala výuku snímkování sítnice.

Včera jsem absolvovala výuku snímkování sítnice.
Zdroj: https://plus.google.com/

Zdroj informací:
https://plus.google.com/

Zdroj obrázku:
https://plus.google.com/

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.