AKTUALIZOVÁNO: Sojuz s italskou astronautkou startuje

Kosmická loď Sojuz TMA-15M by se dnes ve 22:01 měla vydat vstříc Mezinárodní vesmírné stanici, kam na půlroční pobyt ve stavu beztíže dopraví Antona Škaplerova z Ruska, Samanthu Cristoforetti z Itálie  a Terryho Virtse z USA – představení posádky včetně jejich životopisů najdete v tomto článku na našem webu. Nosná raketa Sojuz už stojí několik desítek hodin na startovní rampě (fotky z vývozu najdete zde)  a všechny přípravy zatím probíhají přesně podle plánu. V našem dnešním krátkém článku si můžete zopakovat videozáznam ze startu.

Zdroje informací:
http://spaceflightnow.com/2014/11/23/exp-42-launch-mission-status-center/

Zdroje obrázků:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/…328304164041695_8666843052780678821_o.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

4 komentářů ke článku “AKTUALIZOVÁNO: Sojuz s italskou astronautkou startuje”

  1. Radoslav Packa napsal:

    Rád sledujem reakcie posádky na beztiažový stav. (v tomto prípade 9:17)
    Samantha si to očividne užila!
    Na rádiu SRO 1 o tom priebežne informovali.

  2. Martin Gembec napsal:

    Jak tu bylo nedávno řečeno, smutné je, že o úspěchu startu a letu k ISS jsem se dověděl přes den tak, že jsem se nic nedověděl. Protože kdyby neuspěli, je to všude, zato když úspěšně přistáli u ISS, není o tom v rádiu ani slechu.

  3. Racek napsal:

    Stejně, ta Koroljovova semjorka je pořád dobrá a spolehlivá. Doufám že pro všechny ještě udělá mnoho práce. Mnoho štěstí, kosmonauté!

  4. Steve napsal:

    A měli vzít na palubu raději nějakou pohlednou Ukrajinku, aby se Ukrajina a Rusko udobřili a raději spolu spolupracovali na mírových a vědeckých projektech, než řinčeli proti sobě zbraněma. Ale, když už je tam ta Italka, nezbývá nic jiného, než všem popřát šťastný a příjemný let, úspěšné experimenty a nakonec šťastný návrat.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.