ANKETA: Jak se Vám líbí krátké články?

Logo kosmonautix.cz

Vážení čtenáři, jednou za pár měsíců se na našem webu objeví krátký článek jako je tento. Nebudou v něm informace o aktuálním dění v kosmonautice, ani perličky z historie, nebo novinky o budoucích projektech. V dnešním článku se zaměříme na Vaše reakce, které jste nám za posledních několik týdnů poslali pomocí ankety v pravém sloupci našeho webu. Zpětná vazba od čtenářů je pro nás velmi důležitá. Proto jsme se rozhodli dělat vyhodnocení anket veřejně – aby bylo vidět, že pro nás mají Vaše hlasy velký smysl.

Dnes jsme pro Vás spustili novou anketu. Můžete v ní hlasovat po dobu několika týdnů – minimálně do doby, než se nashromáždí 200 hlasů, aby měla anketa odpovídající výpovědní hodnotu. V aktuální anketě se na Vás obracíme s otázkou, jako se Vám líbí novinka, kterou jsme nasadili v rámci našich druhých narozenin, které jsme slavili 1. září. Jde o krátké články, které vychází nepravidelně během dne.

Znovu bych chtěl upozornit, že stále budeme vydávat jeden „velký článek“ denně – ten vyjde vždy po půlnoci (nebo v poledne v případě Kosmotýdeníku). Krátké články jsou jen jakýsi bonus navíc, který může během dne vyjít, ale také nemusí. Do krátkých článků dáváme třeba zajímavá videa, nebo infografiky, které by se fanouškům mohly líbit, ale nemá cenu z nich dělat velký článek. Stejně tak pomocí krátkých článků upozorňujeme na blížící se zajímavé starty raket – i s oknem pro živé sledování. Myslíme si, že krátké články náš portál oživily a že se jejich cestou dostanou ke čtenářům další informace.

Nicméně zpětná vazba od čtenářů je pro nás důležitá. Chtěli bychom tedy vědět, jak se ke krátkým článkům stavíte právě Vy – líbí se Vám nebo ne? O tom, že od 1. září začneme nepravidelně nasazovat krátké články jsme Vás informovali už 2 měsíce dopředu. Zajímalo by nás tedy i to, zda jste si je takto představovali, nebo zda jste z jejich podoby zklamaní. Své názory můžete projevit v anketě v pravém sloupci.

V každém krátkém článku, který se věnuje anketám zároveň rozebereme výsledky ankety právě skončené. V té minulé jsme se Vás ptali na otázku: „Vybíráte si články, které si na našem blogu přečtete?“ Anketa běžela od 15.7.2014 23:46 do 13.9.2014 13:51. Celkem hlasovalo 303 návštěvníků.

Výsledky ankety "Vybíráte si články, které si na našem blogu přečtete?"

Výsledky ankety „Vybíráte si články, které si na našem blogu přečtete?“
Zdroj: Autor

Velmi potěšující je, že téměř třetina hlasujících čte všechny články na našem blogu. Opravdu si takové důvěry ceníme. To, že nadpoloviční většina návštěv nečte všechno je docela pochopitelné. Jednak to může být tím, že čtenáři nemají dostatek času, ale jsou tu i jiné důvody. V anketě jistě hlasovali i lidé, kteří k nám přišli z vyhledávačů – přečetli si článek s informacemi, které hledali a pak šli dál. Zároveň se tím naplňuje naše původní vize, aby si na našem webu každý – od začátečníků po zběhlé fandy kosmonautiky –  našel článek, který by mu vyhovoval. Výsledek tomu odpovídá.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kdo v naší anketě hlasovali. Společně s výsledky, které máme z Google Analytics můžeme lépe sledovat, co mají naši uživatelé rádi, na co se zaměřit a co naopak změnit. Jak jsme psal již několikrát – víme, že je zpětná vazba od čtenářů důležitá a proto se budeme snažit Vašim hlasům i nadále naslouchat.

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.