Letní provoz blogu

Vážení čtenáři, hned na začátek dnešního článku mi dovolte, abych Vám ze srdce a jménem všech tvůrců našeho blogu popřál krásně strávené léto. Na děti čekají dva měsíce prázdnin a my, starší, se těšíme na zaslouženou dovolenou. V době letních prázdnin se mění mnoho věcí, na které jsme zvyklí – třeba televizní stanice nasazují jiný systém vysílání, mění se třeba i jízdní řády. Nabízí se proto otázka, jak se k prázdninám postaví náš blog, potažmo lidé, kteří jeho obsah tvoří. Právě proto vznikl tento článek, který si klade za úkol shrnout, jak to tu bude v dalších dvou měsících vypadat. Dnes tedy nečekejte žádné zprávy z vesmíru. Přesto Vám ale doporučím, abyste si článek přečetli, dozvíte se mnoho zajímavých informací.

V první řadě musím upozornit, že náš blog už od února vydává každý den jeden článek. V tomto, někdy ďábelském, tempu bychom chtěli pokračovat i přes prázdniny. Ano, čtete správně. I přes léto bychom chtěli zachovat frekvenci jednoho článku denně. Přesto bude letní provoz na našem blogu vypadat trochu jinak než jako tomu bylo doposud. Asi největší změny se týkají seriálů.

Vesmírné osudy – Začneme velmi dobrou zprávou. Seriál z klávesnic Ondřeje Šamárka a Lukáše Houšky, zaměřený na mapování životních osudů lidí, kteří se nesmazatelně zapsali do historie kosmických letů nekončí. Každé úterý se tedy můžete těšit na poutavě sepsané povídání.
Kosmotýdeník – Ani tady naše čtenáře nezklameme. Bylo by hodně nefér, kdyby přes léto přestal vycházet právě tento seriál, který rekapituluje dění v uplynulém týdnu. Takže i přes prázdniny se můžete těšit na nedělní poledne, kdy Kosmotýdeník tradičně vychází.
Kozmická strojovňa – Autor tohoto seriálu, Samuel Slavkovský, se rozhodl, že si přes léto trochu odpočine. Přes léto tedy seriál Kozmická strojovňa vycházet nebude. Rozjede se opět až na začátku září a v plné síle. Přesto se nemusíte bát, že by v létě na blogu chyběly články psané slovensky. Samuel bude přes léto aktivní, jen nebude vycházet jeho páteřní seriál.
Agentura ESA – Michael Voplatka má v létě velmi nabitý program, který by nešel zkombinovat s psaním seriálu o Evropské kosmické agentuře. I tento seriál si proto dává přes léto pauzu. Na Michaelovy články se proto můžete těšit zase až o září.
Sondy na Marse – Jelikož tento seriál vychází jednou za 14 dní, bude jej Samuel Slavkovský stíhat tvořit i přes léto.
Rentgenová astronomie – Tento seriál vychází nepravidelně a proto se na jeho provozu letní provoz prakticky nijak neodrazí. Dá se ale předpokládat, že by se tu během prázdnin mohl nějaký ten článek objevit.
Krásy modré planety – Opět nepravidelný seriál, ale svým určením je pro léto jako stvořený. Pokud se tedy rádi kocháte krásami Země z nadhledu, mám pro vás dobrou zprávu – během léta budou tyto články vycházet častěji než doposud.
Za 20 milionů dolarů na Měsíc – Také na provozu tohoto nepravidelného seriálu se léto prakticky neprojeví. I tady se ale můžete těšit – dá se očekávat, že na nějaký článek s tímto tématem přijde řada.

Krásy Slnečnej sústavy - náš nový seriál, který se rozjede již brzy.

Krásy Slnečnej sústavy – náš nový seriál, který se rozjede již brzy.

Tolik tedy shrnutí všech seriálů, které na našem blogu momentálně vychází. A pozor – během léta navíc rozjedeme jeden nový seriál. Na první pohled zaujme shoda názvu se seriálem Krásy modré planety, protože se jedná o Krásy Slnečnej sústavy. V tomto novém seriálu Vám bude Samuel Slavkovský přinášet krásné kochací fotky, které pořídily kamery umístěné na sodách pracujících po celé naší soustavě. První článek z této nové série by mohl vyjít už v tomto týdnu.

Léto s sebou samozřejmě nese riziko efektu „okurkové sezóny“, ale na našem blogu jsme dobře připraveni. Pokud se náhodou nebude nic dít, připravíme pro vás články na téma jiné. Na blogu proto může vyjít třeba článek zamýšlející se nad nějakým problémem, nebo naopak článek odlehčený na nějaké svěží téma. Vždyť léto je obdobím, kdy odhazujeme své problémy a chceme se bavit, nabíjet naše vnitřní baterky na zbytek roku. A tomu bude odpovídat i tématická skladba článků na našem blogu. Všichni redaktoři se budou snažit, aby pokud možno každý, kdo na náš blog přijde, odcházel s pocitem, že se tu dozvěděl něco nového. A to samozřejmě platí i během léta.

Tolik tedy dnešní, řekněme rekapitulující, článek. Ještě jednou mi dovolte, abych Vám jménem celého tvůrčího týmu našeho blogu popřál klidné strávení obou prázdninových měsíců. Užijte si léto, bavte se s rodinou, známými a kamarády. A pamatujte, že tu na vás bude každý den čekat nový článek.

Zdroje obrázků:
http://www.freestockphotos.biz/pictures/0/349/keyboard.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

2 komentářů ke článku “Letní provoz blogu”

  1. zdenek napsal:

    uff, to jsem si oddechl – lekl jsem se že přes léto se odmlčíte. Takže díky.

  2. Evžen napsal:

    Chlapi, hlavně si odpočiňte a naberte sil. Raději ať je toho méně, o to hutnější a chutnější čtení nás bude čekat. Jedete na výborné vlně a vaše články jsou výborné stejně tak. Já se o kosmonautiku a vše kolem ní zajímám již velmi dávno, přečetl jsem co jsem v češtině snad mohl – mám na mysli seriozní autory, Danikena a jemu podobné na mysli nemám a ani v knihovně – a i když jsem si myslel že vím hodně, vaše články mne postupně přesvědčují, že přece jen vše zase až tak nevím, za což jsem nesmírně vděčný.
    Proto přeji pěknou a klidnou dovolenou, čité hlavy a spoustu dalších zajímavých námětů
    Evžen

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.