ŽIVĚ A ČESKY: Startuje japonská zásobovací loď

Ruské Progressy létají k ISS několikrát za rok – stejně jako soukromé lodě Dragon. Start další soukromé lodi Cygnus také není úplně neobvyklý. Nyní se však blíží start japonské lodi HTV, která se do vesmíru vydává jen zhruba jednou ročně. Takovou příležitost si nemůžeme nechat ujít a rádi pro Vás připravíme živě a česky komentovaný start. Sedmý exemplář této lodi je naplněný zhruba pěti tunami nákladu pro Mezinárodní vesmírnou stanici včetně šesti lithium-iontových baterií, které při sérii výstupů na konci září nahradí část stávajících.

Ke startu by mělo dojít dnes, tedy v pátek 14. září ve 22:59 středoevropského letního času, přenos většinou spustíme zhruba 15 minut před startem,  tedy okolo 22:45 SELČ. Pokud máte zájem zapojit se do chatu, klikněte na název videa v levém horním rohu. Tím se dostanete na stránku přenosu na YouTube.

EDIT 14. září 21:40
Dnes se bohužel nikam nepoletí. Během kontroly po tankování se objevila nespecifikovaná závada na raketě. Ke startu by mělo dojít nejdříve za dva dny.

Zdroje informací:
https://www.nasa.gov/

Zdroje obrázků:
http://spaceflight101.com/wp-content/uploads/2017/02/32225558220_9a4218b1a5_o.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

3 komentářů ke článku “ŽIVĚ A ČESKY: Startuje japonská zásobovací loď”

  1. Steve napsal:

    Zdravím, na stránce je v sekci Živě a česky uvedeno u HTV-7 17.9. 22:45, ale když kliknu na YouTube odkaz, tak je start streamu plánován na 23.9., co platí? Děkuji.

  2. Jirka Hadac Redakce napsal:

    Stane se, budeme drzet palce, aby dalsi start byl uspesny, lepsi odklad, nez anomalie.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.