Famózní sestřih z premiéry Falconu Heavy

Velké okamžiky si zaslouží odpovídající uchování pro příští generace. Není proto divu, že se sestřih nejvýznamnějších okamžiků z premiéry nejsilnější rakety světa objevil až více než měsíc po startu. A SpaceX rozhodně netroškařila. Střihu se ujal na Oscara nominovaný Jonathan Nolan, producent Westworldu a bratr režiséra Christophera Nolana. Pod jeho taktovkou vzniklo video, které perfektně mapuje cestu ke startu i jeho historický průběh. Na co se můžete těšit? I když má video jen necelé dvě minuty, uvidíte v něm mnoho dosud nepublikovaných záběrů – od přípravy Tesly na adaptéru až po dopad centrálního stupně zhruba sto metrů od mořské plošiny. Neříkáme to často a nemáme rádi silná slova, ale tady nemáme jinou možnost – Tohle prostě musíte vidět.

Zdroje informací:
https://www.youtube.com/
http://forum.kosmonautix.cz/

Zdroje obrázků:
https://i.redd.it/q744askfdue01.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

70 komentářů ke článku “Famózní sestřih z premiéry Falconu Heavy”

  1. Anastaz napsal:

    Dopad centrálního stupně mi přišel docela komickej, uchechtl jsem se. Ale při záběrech synchronizovanýho přistání mi po zádech zase přeběhl mráz. Sci-Fi.

  2. Libor napsal:

    Zdravím členy církve svatého Jelena Dlaska!
    Heil Jelen!

  3. Kamil napsal:

    Na té konferenci SXSW Elon prý potvrdil, že první lety BFR budou příští rok. Tak se máme opět na co těšit.

  4. kitka napsal:

    Toto video je pre mňa ako odmena za obdiv Alanovi. Počkali sme si na originálnu odpoveď. Držím tomuto hrdinovi palce na ceste ďalekým vesmírom, ktorú si očividne nechce nechať pre seba. Bodaj by sme všetci boli takýto a v dobro, čo veríme sa nám splnilo. Je to inšpirujúce pre budúcu generáciu. A ja sa teším na ďalšie skutočné „príbehy“ tohto velikána, ktorý vidí ďaleko v našu budúcnosť. Čoho sa ešte dočkám?

  5. Jaroslav Jansa napsal:

    Konečně si Američani všimnou koho doma mají. I když nebýt Obamy tak by asi nebylo Elona protože NASA měla rozjetý svůj program a až letos tak jako Kenedy v 6O sátých letech tak letos teprve Trump dal povel k Měsíci.

  6. maro napsal:

    No jo, je to hezký. Ovšem samozřejmě přesně podle scénáře pořádného PR trháku. Takže když se něco nepovede, nevadí, my to překonáme a finále bude grandiózní. Takže najednou máme i pořádný záznam dopadu centrálního stupně do moře, ale samozřejmě přesně podle klasického scénáře filmové zápletky musí po něm následovat pořádné úspěchy jako ta „správná“ evoluce hlavního hrdiny, což realizujeme tak, že přeházíme časovou souslednost. Centrální stupeň necháme hupsnout do vody jako první, aby hned následovalo to úchvatně povedené grandiózní synchronizované přistání krajních stupňů. Ale neberte to jako kritiku. Takhle to má vypadat, když chcete zanechat dojem a získat další nadšence pro kosmonautiku. Proto ani nedávám za vinu to mlžení při online přenosu. Obličeje těch dvou moderátorů vykreslovaly velmi přesně co dostali do sluchátek, ale oni to nepustili dál, protože by nebylo hezké kazit to parádní nadšení, které mělo ještě gradovat.

  7. Pavel Kralicek napsal:

    Nikdy nezapomenu jak jsem start FH nazivo sledoval na tabletu na pokoji na lyzarske dovolene ve Smrzovce a pri tom se dohadoval s manzelkou a dalsimi dvema kamaradkami, ktere vsechny tvrdily neco ve stylu “k cemu to je?” a “proc vynasime dalsi odpad do vesmiru?”…coz me rozpalilo do ruda skoro jako 28. trysku motoru Merlin!;-) skoda, ze nase deti jsou jeste moc male, jinak bych je vzbudil…no nic, s tim pockame na BFR/BFS! a co vy? Kde jste byli v den D a hodinu H? Porad mi jeste v usich zni to Dusanovo “at se nesrazi!!!”;-)

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Byl to opravdu mimořádný moment. A na otázky, které jste zmínil, je potřeba trpělivě odpovídat. Já jsem si tehdy udělal dokonce předpřipravené odpovědi, které jsem pak jen kopíroval, jakmile se daná otázka někde znovu objevila. 🙂

      • MH napsal:

        Ale tyto otázky nejsou často kladeny proto, že se dotyčný chce něco nového dozvědět. Nezřídka je za tím projev agresivního ignorantství. I takovému člověku hodláte něco trpělivě vysvětlovat? Mě třeba právě při této příležitosti šokoval člověk, do kterého bych to, díky jeho vzdělání, nikdy neřekl. Zůstal jsem stát s otevřenou pusou a náladu na vysvětlování jsem vskutku neměl… 🙁

        K tomu videu – mně se prostě nelíbí. Je to přesně ten druh klipu, který v neznalých lidech vyvolává dojem, že je to vlastně zábava a sranda – dejme tomu něco jako sport.
        Není. Vývoj čehokoliv takto komplexního je mnohdy dřina, únava, stres a spousta času, který tomu věnujete. A na konci – po dlouhé cestě – pochopitelně radost a pocit naplnění.
        Mimochodem, podle toho, co o tom vím, pracovat pod Muskem sranda opravdu není…a neodvažuji se hodnotit, jestli je to špatně nebo dobře.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Ano, je potřeba vysvětlovat vždy. Už jen proto, že já nejsem schopen na první pohled rozlišit, kdo se chce něco dozvědět od toho, kdo nechce. A raději budu vysvětlovat někomu, kdo o to nestojí, než abych to špatně vyhodnotil a vykašlal se na někoho, kdo o odpověď ve skutečnosti stojí.

        A co se druhé poloviny týče. Já razím přesně opačný názor. Pokud se má stát kosmonautika součástí širokého veřejného povědomí, je nezbytné, aby opustila svět bílých límečků. Běžní lidé totiž mají pocit, že něco takového je hrozně nudné a nemůže je to zajímat. Pokud se však podaří do celého chladného a exaktního oboru propašovat emoce, pak je cesta k získání veřejnosti otevřená. Pokud budou lidé brát kosmonautiku jako fotbal, budou se o ni zajímat a politici budou ochotnější ji financovat. O tom přece je popularizace – nejen přinášet informace těm, kteří se o daný obor zajímají, ale i o tom nadchnout nové lidi.

      • MH napsal:

        Nic proti emocím.
        Pro mě je emotivní třeba záznam libovolného startu Saturnu 5. Hlas komentátora, občasné prostřihy na lidi v sále, pohled na vlastní raketu….
        A za naprostou špičku považuju film „The Dream is alive…“ Podívejte se na něj – podle mě takto vypadá propagace oboru. Ale chápu, dnes je jiná móda.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        A hlavně na každého funguje něco jiného. Proto je potřeba mít spektrum záběru široké. 😉

    • maro napsal:

      Ale to se nedivte lakům, že se ptají k čemu to je. To je normální nekritická otázka každého, kdo se chce poučit o úplně nové, jemu neznámé věci. Kdybyste pohotově zareagoval stylem, že opakovaně použitelné rakety tak zlevní výzkumy na oběžné dráze, že nové materiály pro výrobu umělého srdce, kůže a ledvin dostaneme o deset let dřív, tak by borky jen otevřely pusu dokořán a řekly „super“.

  8. Stan napsal:

    TOHLE má být famozní sestřih od oskarového producenta?
    Spíš to filmovala teta Běta z Horní Dolní na mobil – a to hodně letitý…

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Takovéhle chytráky mám opravdu moc rád. Mohl bych se zeptat, jakou máte za sebou střihačskou kariéru, že si dovolujete takto nadřazeně a opovržlivě komentovat dílo jiných, kteří se danému oboru intenzivně a dlouhodobě věnují?

      • Stan napsal:

        Žádnou, chytráku. Nemusím umět ani uvařit vajíčka natvrdo abych poznal, že jídlo je připálené.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Tak pokud přirovnáváte střih videa (tedy činnost uměleckou) k vaření vajec (což je činnost de facto jednotvárná), pak je mi vás líto. Máte totiž značně omezený rozhled a pak chápu, že nedokážete ocenit umělecký výtvor. Snažíte se urazit něco, co nejste nikdy schopen vytvořit a tak na to alespoň plivete. To je hodně ošklivý přístup.

      • Honza napsal:

        Pro pana Majera:
        Stanův komentář byl bezpochyby hloupý a urážlivý a napsaný formou, která sem nepatří. Rozhodně bylo třeba ho pokárat, pokud tu chceme zachovat současné prostředí.
        Ovšem Váš argument, že kritizovat může jen mistr daného oboru, je naprosto špatný a Stanova odpověď s příměrem k vaření je, jakkoliv opět urážlivě napsaná, překvapivě trefná. Nechal bych to být, ale s podobnými argumenty se setkávám celkem často, zejména u hodnocení filmů, a lidi je potřeba vychovávat k lepší diskuzi. Zejména u umění může být hodnocení velmi individuální a nemusí to znamenat, že jedno z protichůdných hodnocení je chybné, protože každý má jiný vkus. Samozřejmě to lze vyjádřit kultivovaně, ne tak, jak předvedl Stan. Ale skutečně nemusí člověk být špičkový umělec, aby poznal, že se mu něco nelíbí, i když jiným se to líbit může. Skvělým příkladem je moderní umění. Ten argument je prostě špatný.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Pro pana Honzu: Asi jsem se ve spěchu vyjádřil až příliš zkratkovitě.Rád proto svůj postoj vysvětlím. To, co píšete, je pravda. Já jsme to ale myslel trochu jinak. Každý má právo říct, že se mu něco nelíbí – bez ohledu na to, jak je v daném oboru zběhlý. Ostatně pánovi jsem psal, že kdyby slušně napsal, co se mu nelíbí, mohli jsme o tom normálně diskutovat. Já jsme to spíše myslel tak, že kdo v daném oboru nemá zkušenosti, tak nemá právo zesměšňovat dílo jiných a povyšovat se nad něj. Jinými slovy – kritizoval jsem formu, nikoliv obsah. Abych to přirovnal k hokeji a českým trenérům. Když někdo řekne: „Je škoda, že nedáváme góly z přesilovek. Možná bychom mohli více clonit před brankářem.“ Pak je to úplně v pořádku. Tohle může říct i člověk, který se v hokeji moc nevyzná. Ale když někdo napíše: „To je hrozný, proč tam dává tyhle kopyta, vždyť se ani do puku netrefí. Lítají tam jak špinavý prádlo a vůbec neví, která bije. S touhle plácanou jsme tam vůbec neměli jezdit.“ Tak to je problém a na takovou kritiku někdo, kdo není v oboru, nemá nárok.

      • Petr napsal:

        Neřešil bych. Trolů se všude najde dost. Mohl to říct slušně („nělíbí se mi video“), ale musel to říct ve flametalku…

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Právě proto je potřeba na podobné výlevy reagovat s potřebnou razancí. Podobným hloupým reakcím není možné jen tiše přihlížet.

      • Stan napsal:

        Touhle přihlouplou reakcí jste tomu nasadil korunu.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Jelikož jste na začátku urazil práci profesionálního producenta, tak tenhle komentář a to, že je má reakce přihlouplá, beru jako pochvalu. Evidentně máte otočený systém hodnot, nebo se chcete za každou cenu povyšovat nad ostatní, případně apriori jdete proti většině, abyste se odlišoval. Váš komentář, kterým jste tuto debatu odstartoval byl nikoliv přihlouplý, ale přímo hloupý, povýšený nadřazenecký a měl působit chytře. Vím, že Češi jsou národem hokejových trenérů a poslední dobou vynikají v politologii, ale u nás na podobné silácké hospodské řeči nehrajeme. Kdybyste napsal slušný komentář, že se vám video nelíbí, mohli jsme vést normální diskusi. Jelikož jste se ale zachoval jako nevychovanec ze čtvrté cenové skupiny, dostal jste odpovídající reakci. Na váš komunikační styl tu totiž nejsme zvyklí a zvykat si na něj ani nechceme. Proto musí být reakce proti takovým chytrákům, kteří všechno vědí a umí líp, taková, jakou jste dostal.

      • Tomáš Novák napsal:

        Teda máte můj obdiv. Jak vedete tento web je skvělé – ale je to nic proti Vašim trpělivým reakcím na podobné komentáře – já bych byl v silném pokušení je prostě smazat.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Zastávám názor, že umlčením špatných názorů nikdy nemůže nikdo zvítězit. Právě naopak – špatné, hloupé či jinak nevhodné komentáře mají být vidět, ale současně musí přijít i druhý krok – reakce na ně. Když už se zveřejní,nesmí zůstat bez odezvy. teprve pak je celý kruh dokončený. Pokud by se komentář smazal, autor by se cítil ukřivděně, že jsme mu nedali možnost se projevit. Tak mu ji dáme. Ale každý musí počítat s tím, že akce vyvolává reakci.

      • Tomáš Novák napsal:

        ☺ To nebylo myšleno pejorativně, ale naprosto vážně – uvědomuji si význam toho co děláte, jak to děláte i proč to děláte – a ještě jednou – máte za to můj obdiv.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Já to ale pejorativně vůbec nebral. Velmi si vážím toho, že se Vám u nás líbí. 😉

      • Karel Čapek napsal:

        Kritizovat – to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak bych to dělal já, kdybych to uměl.

      • Stan napsal:

        Jo, to mi určitě vadí, když mi blbec říká, že jsem blbec. Z toho vážně nebudu spát…
        Nejdřív si zjistěte co je to nadsázka, když vážně porovnáváte střih s vařením a pak se spolu můžeme bavit dál.
        Ale jsem si jist, že konverzace s vámi je naprostá ztráta času…

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Střih videa jste k vaření přirovnal vy, tak to prosím nestrkejte na naši stranu. Jinak souhlasím s tím, že další diskuse je zbytečná. U nás jsme zvyklí na normální diskutující, kteří se chtějí diskusí obohatit. Brouky Pytlíky, kteří všechno umí a znají, tu vážně nechceme.

      • Petr Šída Redakce napsal:

        Tak jo Stane jděte laskavě ztrácet ten čas někam jinam, tady fakt nejsou lidi na troly zvědaví.

      • Jaro Pudelka napsal:

        to Stan. Ja si vyprosím aby ste Dušana označovali za blbca. Poviem to jadrne slovensky – blbec ste vy. A kľudne znesiem ban.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Prosím, neurážejte ostatní diskutující, i když vím, že jste to myslel dobře. Můžeme mít opačné názory, ale sahat k urážkám není vhodné. Tím pak klesáte na úroveň útočníka.

      • Petr Šída Redakce napsal:

        myslím, že je nás tu víc, kdo by Dugiho takto chránili(;)

      • Jaro Pudelka napsal:

        Ospravedlňujem sa všetkým slušným ale nemohol som ináč.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Já si samozřejmě podpory všech moc vážím.

    • MiV napsal:

      Nemyslím si, že by tato Stanova reakce byla až tak strašně nemístná, bylo to myšleno v nadsázce a není potřeba z toho hned dělat megaproblém. Zkrátka názor jen nepasuje do fanatického bezbřehého obdivování a obhajování SpaceX za každou cenu, ať se děje, co se děje. Bohužel také nemůžu říct, že bych v tom viděl nějaký super výkon hvězdného režiséra. Snad všechna předchozí videa SpaceX na mě působí o dost lépe. Řekl bych, že takováto úžasná akce měla větší potenciál než to, co z toho dostali. Ale může to být jen můj problém daný tím, že ta Elonova srdcová muzika mě nějak nevzala a pak už to logicky nesedí na mou notu jako celek. A jinak klid, také patřím k fanatickým obdivovatelům SpaceX, jen za léta čekání už jsem trochu vystřízlivěl :o)
      A jako vždy, díky redakci Kosmonautixu a Dušanovi zvlášť!

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Řekl bych, že poznámky o točení starým telefonem nebo o tom, že je to jako kdyby to točila tetka z vesnice mi přijdou hodně neuctivé.
        Jinak Váš slušně prezentovaný názor chápu. Předpokládám, že tvůrce musel vycházet z hudebního podkresu a hudba hraje u podobných videí vždy ohromnou roli.

      • Bohumil Boruvka napsal:

        Ja bych Stana neresil-Je ti druh cloveka ktereho mozek jede v modu 1-0 takze zapnuto /vypnuto.Niceho komplikovanejsihio neni schopen,Ja osobne bych si ho prestal vsimat a on casem vymizi… 😉

  9. ixb1 napsal:

    Konečně jsem zahlédl jak to hezky zapíchli vedle plošiny 🙂

  10. Mick napsal:

    No řekl bych jako takový ten tržně kapitalistický klip to nebylo špatný..

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Mohu se zeptat, co znamená tržně kapitalistický klip? To video je skvělé a daná přídavná jména mi k němu nesedí.

      • frank napsal:

        Ve své podstatě je tržně kapitalistický klip krásná pochvala 🙂
        Právě tržní kapitalismus přivedl pana Muska k “ podnikání ve jménu pokroku“ hned v několika oborech lidské činnosti 🙂

        Navíc celkem dobře pamatuji čím nás krmili, úplně netržně, třeba při startu pana Remka 🙂

        Takže bych to vlastně pochválil, ten tržní kapitalismus jako udeření hřebíčkem o hlavičku 😀

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Ó, tak to se omlouvám. 🙂

  11. Tovy napsal:

    No, normálně bych souhlasil, ale v tomto případě ne. Díval jsem se několikrát na přenos, jestli SpaceX něco neuniklo a taky že jo :-). Po přerušení signálu se obraz zastavil a přenos se přepnul do studia. Záběr z lodě ale byl vidět na displeji za moderátory (vpravo částečně skrytý sloupkem, z plošiny byla vidět jen část). Po chvíli bylo i přes nízkou kvalitu zřetelné, že dým se začíná rozptylovat a plošina se pohupuje – stream se tedy rozjel. Jenže byla bohužel prázdná (jinak by logicky režisér přepnul záběr). Byl to sice jen krátký okamžik, potom přenos skončil, ale bylo to zřetelné.

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      To, co popisujete, je pravda, ale ta kamera za komentátory, byla jiná než ta, která byla v přenosu. Domnívám se, že přenosová kamera byla poškozena úlomkem a jinou kameru nebylo možné do záběru střihnout.

      • Tovy napsal:

        To je možné, že dotyčná kamera byla jiná (resp. mohly být vedle sebe dvě – z jedné se dělal přenos a druhá jen streamovala. Ještě se mrknu jednou, zda je záběr krapet odlišný – no to se neokouká… 🙂 ).
        Teď ale nemám na mysli ten „dnešní“ sestřih, tam byla kamera samozřejmě jasně na opačné straně paluby.
        To ale nemění nic na tom, že ve studiu byl on-line stream a moderátoři se mohli alespoň zmínit (resp. jim kameraman mohl ukázat, aby se otočili).

        Nicméně – to přistání bočních stupňů je famózní a člověk se musí štípnout aby uvěřil, že to není film, ale realita, respektive už historie 🙂

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        U přímých přenosů je problém. Ta kamera před moderátory může být bezobslužná a i kdyby tam stál kameraman, tak ten mívá většinou dost práce s hlídáním záběru (kameramana jsem pár let dělal) a nevšímá si, co běží na monitoru v pozadí. Pokud měli moderátoři k dispozici jen obraz z přenosu, nemuseli o ničem vědět.

      • Tovy napsal:

        Ano, mohlo to tak být, ač úhel záběru by odpovídal původní kameře (nikdo z nás ve studiu nebyl a ani nevíme, co měli na tom notebooku) a v tom frmolu se na displeje neotočili ani moderátoři, ani hosté.
        Každopádně – měli ve sluchátku aktuální zprávy a pochybuji že opravdu ty záběry nikdo ze SpaceX nesledoval. Ne u této mise.
        Každopádně – příště si na to dám obzvlášť pozor… 🙂

      • Honza napsal:

        No mně teda přišla reakce moderátorů taková, že jim řekli, že se přistání nepovedlo a hned ať to neříkají. Vypadalo to, že byli překvapeni zprávou, začali se nadechovat, aby to řekli divákům, ale hned přestali, než něco stihli říct, byli chvíli rozhození a pak teprve pokračovali v moderování.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        O tom můžeme jen spekulovat.

      • Tovy napsal:

        Ten názor o překvapených moderátorech jsem zaslechl taky, to mě přimělo k tomu to video zkoumat podrobněji.
        Jak říká Dušan Majer – můžeme pouze spekulovat, na druhou stranu jsou to spekulace dost reálné vzhledem k tomu, že naběhl přenos. Informace měli. Minimálně v řídícím centru. Sdělit to mohli, stejně s tím pak museli vyrukovat.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Napadlo mne, že si chtěli nejdřív důkladně prověřit, co se stalo, aby měli jistotu, než tu informaci pustí ven. Navíc s tím dlouho neotáleli. Dozvěděli jsme se to hned při první příležitosti po startu.

      • Tovy napsal:

        Co se stalo věděli, možná že zároveň chtěli říct i proč se to stalo a k tomu je potřeba projet telemetrii. Což nějakou chvíli trvá. PR třeba rozhodlo počkat na tiskovku.

      • maro napsal:

        Tovy. Ten „názor o překvapených“ moderátorech si můžete udělat velice snadno sám. To video záznamu na youtube samozřejmě pořád je. Mimochodem je to i velice krásná studie o tom, jak se liší ženský a mužský mozek, když má takovou informaci zpracovat, ale navenek podat jinou, samozřejmě ne úplně protichůdnou, ale prostě odbočující.
        Ten čas, kdy se to ve sluchátkách dozvídají je na videu v 31:13. Moderátor říká „We’ve just got the confirmation ..“ (Dostali jsme potvrzení…). Ona řekne „ou“, on řekne „ou“. On se podívá na ni, ona se nepřirozeně usměje. Pak řekne „we really don’t know what hapenned, so we are listening …“ A pak už pokračuje automaticky, ví že se už nic nového nedozví: „and we are still waiting .. and you know … and as soon as we find out, you know ..“, klasické uklidňující věci a k tomu hned okamžitě snaha zase trošku zvednou náladu zatančí rukama s úsměvem a větou „people were cheering …“, na což on reaguje tím nejkřečovitějším „jakozasmáním“. A pak ona už zase jen že jim určitě zavolají, doufejme velmi velmi brzy jak to dopadlo s centrálním stupněm …

    • Tomach napsal:

      Vite co by se naslo stouralu co by to pocatecni nadseni hned prvnich minut vyuzili k tomu aby si plili ze se jim prostredni stupen zritil?
      Podle mne udelali dobre a mam (je to jen pocit) dojem ze i kdyby meli skvely obraz tak proste v tu chvili to nebylo dobre zverejnovat. Proc kazit radost, stejne to pristani stupne bylo uplne podruzne, slo o prvni start tak obrovske rakety ktery vysel na jednicku!
      Az uvodni euforie opadne at si stouralove rikaji co chteji 🙂
      A jinak souhlasim s tim ze Elon Musk na toto asi nemam moc vliv, na to ma svoje PR lidi 🙂

      • Petr Šída Redakce napsal:

        Přesně, EM měl úplně jiné starosti, stal venku a radoval se z toho pohledu…

      • maro napsal:

        Tak to rozhodně. V tomhle je Elon kliďas a tuhle chvili si chtěl především sám se svými lidmi pořádně užít. On to dělá, protože ho to extrémně baví a dílčí neúspěchy neřeší, ví že se v pohodě překonají. Na PR tam má jiné profíky, kteří už mají jinou náplň práce než bezprostřednost.

  12. Tovy napsal:

    Co dodat? Prostě paráda! Ale stejně Elonovi neodpustím, že přerušil přenos z plošiny a dvě hodiny nás „tahal za fusekli“…

    • Dušan Majer Administrátor napsal:

      Nemyslím si, že by ho přerušil. Do přenosu šel obraz z jiné kamery, než ze které je tento záznam. K přerušení přenosu tam dojít může velmi snadno.

      • Jožka Somík napsal:

        Také bych předpokládal, že Musk neseděl v režiji přenosu a nenařizoval, ze které kamery má jít přímý přenos. Mě spíš v tom přímém přenosu fláklo do očí, že ty dva spodní záběry na obrazovce, měli být z obou boostrů, ale byly tam dva záběry z jednoho boostru. Asi nějaká chyba v režiji přenosu.

      • Dušan Majer Administrátor napsal:

        Ano, s tím, že Musk určitě neřídí, co půjde do přenosu, máte určitě pravdu. Co se té chyby s bočními stupni týče, tak máte pravdu, byla tam chyba režie, která omylem do dvou oken střihla jeden a ten samý zdroj. Řešilo se to už několikrát a poprvé si toho všimli lidé už v den startu. 😉

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.