Vesmírné výzvy – leden 2018

Humanity Star zdroj: cdn.vox-cdn.com

Leden 2018 byl ve znamení očekávání startu nové nejsilnější rakety současnosti, Falcon Heavy. Jedna z reportáží se věnuje statickému zážehu tohoto obra se sedmadvaceti motory. Další reportáže nám ukáží unikátní raketu Electron s nečekaným nákladem, problémy evropského nosiče Ariane 5, tajemnou misi Zuma, přistání prvního stupně Falconu 9 na mořské hladině nebo výstup astronautů do volného kosmu.

V rubrice Kosmonautika v kostce uvidíte několik čínských raket, nové raketové motory BE-4 a Vulcain 2.1, nosiče Delta IV i Atlas V, japonský lehkotonážní nosič Epsilon, solární i marsovské sondy nebo kosmické lodě u ISS.

Vesmírné výzvy opět atakují 30 minut. Kliknutím na obrázek videa si můžete začít užívat jejich 101. kosmonautickou podívanou.


Nezobrazuje-li se vám video správně, klikněte na přímý link na stream.cz

Vesmírné výzvy jsou součástí celé sekce na Stream.cz pod názvem Dobývání vesmíru, kde stejnojmenný pořad přináší každý týden události z kosmonautiky. V této sekci je i astronomický pořad Noční oblohabonusová videa, jako Vesmírné dotazy nebo záznamy kosmonautických přednášek Tomáše Přibyla, Dušana Majera a Lukáše Houšky.

Zdroje obrázků:
https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/TpGS0p3fT23L50_qrIYOm9xU3Eg=/0x0:1500×1001/1200×800/filters:focal(630×381:870×621)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/58436133/Humanity_Star.0.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Play_icon_status.png

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

16 komentářů ke článku “Vesmírné výzvy – leden 2018”

  1. tonda napsal:

    Dnes jsem si pouštěl znovu start a nemohu se nabažit!!To souběžné přistání a Dušanův emotivní komentář,to je suprový!Chtěl bych slyšet jeho komentovaný přenos z přistání A11 na Měsíci!A přál bych mu,aby zažil přistání třeba znovu na Měsíci s BFR,to je za pár let krásně možné!Ale přistání na Marsu,to bude nervák,Dušane,připravuj se na to,ať to dáš bez infarktu!Moc ti to přeju,za tu práci,kterou tady pro nás nezištně děláš!Děkuji ti!

  2. Petr Novák napsal:

    Už se těším na další dobývání vesmíru s FH

  3. Jandys napsal:

    I ja jsem chtel podekovat, 6000 lidi kteří jen „čekali“ mě dost překvapilo. Čekal jsem jako spousta ostatnich již od 19:00 a bavil se diskuzi. Děkuji Dušane za profi výkon, škoda těch dropů v přenosu. Kolik bylo maximum současně připojených? 11000?
    Díky moc, teším se na další, i třeba hodně pozdní start.
    PS:
    Jedna ze života
    „Lasko, proč si v noci dvě hodiny svítil a nespal?
    Koukal jsem na přenos ze startu nové rakety, Electron, startuje ze Zealandu,víš?
    A co vynesla?
    No nic, start odlozili.
    Cože?!? A od půl druhé do půl čtvrté ráno jsi tam dělal co?
    Koukal na raketu co nikam neletela a poslouchal Dušana Majera…

  4. Martin Daniš napsal:

    Velice děkuji za poutavý komentář. Jsem na vašich stránkách dnes poprvé a jsem nadšený.
    (Jen bych měl, s dovolením, drobnou kritickou poznámku k hudbě na pozadí. Chápu, že nějaká hudební smyčka na pozadí mluveného smlouva je dnes asi nějakou prezentační povinností a řada posluchačů ji zřejmě vyžaduje. Líbilo by se mi ale, aby byla výrazně tišší a zvuk bych si mohl ztlumit natolik, abych hudbu už nevnímal a zůstal je lidský hlas.)

  5. Petr Roth napsal:

    Také vám moc gratuluji, na to že normální Falcon 9 má u vás tak 6000 zhlédnutí a Falcon Heavy jsou tři Falcony 9 tak by měl mít 18 000 zhlédnutí, nebo ne?

  6. Jan Běhounek napsal:

    Já vám prostě musím pogratulovat Dušane.Váš živě a česky komentovaný přenos o FH je v TRENDECH rovnou na 6.místě!!! Už má asi 50 000 zhlédnutí

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.