Vysíláme z cesty do ESTECu

ESTEC 2017 Open Day

Ani letos nevynechal tým Kosmonautixu návštěvu výzkumného a technologického střediska ESTEC v Holandsku, kde probíhá Open Day 2017. Zmíněné centrum Evropské vesmírné agentury se nachází u města Noordwijk při pobřeží Severního moře. Během dne otevřených dveří se zde můžete setkat s mnoha lidmi, kteří se podílejí na různých projektech ESA, dále zde pravidelně bývá několik astronautů a bývá zvykem, že návštěvníci mohou nahlédnout do čisté místnosti, kde se zrovna připravuje a testuje nějaká družice. Pokud tedy nejste pravidelnými návštěvníky našeho Facebooku, nabízíme vám videa v článku formou odkazů.

Pravidelnou zastávkou při cestě do Holandska bývají technická muzea v Německu. Ani letos proto nechyběla návštěva Speyeru, odkud proběhl historicky první živý přenos na Facebook Kosmonautixu ze zahraničí.

Neděle už je plně věnována Dni otevřených dveří v ESTECu a přestože technicky se ukázal přímý přenos nereálný, podařilo se nám nahrát další videa z dění přímo na místě.

 

 

 
Pokud jste na Facebooku, sledujte také další videa, která se na našem kanálu objeví. My je sem poté vložíme i pro ostatní a pro vzpomínku.

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.