Jak se řídí ISS ze zatopeného Houstonu

Na Facebooku se objevila fotografie z řídící místnosti ISS na Johnsonově středisku, které je uzavřené kvůli hurikánu Harvey.
31. srpna 17:01

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

3 komentářů ke článku “Jak se řídí ISS ze zatopeného Houstonu”

  1. Vojta napsal:

    Tak nevím, jestli to není jen naaranžované. V řídícím středisku určitě mají místnosti pro přespávání (jsou i poblíž velínů elektráren, tunelů, továren s nepřetržitým provozem a podobných zařízeních) a spoustu dalších prostor kde by měli víc klidu než přímo v řídící místnosti (třeba kanceláře). Leda by byla dlouhodobě nevyužívaná.
    Rozhodně ale nezávidím. Být zavřený v práci několik dní kvůli počasí. Fujtajbl.

    • Pospíšil Redakce napsal:

      Ano, trefil jste se přesně – řídicí sál s matracemi na zemi je pouze jeden ze tří, které jsou momentálně v provozuschopném stavu. Je to ten nejmenší z nich, který byl dříve využívaný jako záložní pro řízení letů raketoplánů a v dnešní době je využíván jen velmi zřídka, zejména během údržby jednoho ze dvou hlavních řídicích sálů MCC.

  2. Jirka Hadač Redakce napsal:

    Ježiši, to je drsné. Nevím proč, ale připomíná mi to situaci okolo Apolla 13 (Howardův film) a přípravu mise Skylab 2, kde zmiňuje O. Šamárek, že chlap po 6 dnech vylezl z budovy a zhroutil se vyčerpáním. Klobouk dolů před těmito obětavými pracovníky.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.