ŽIVĚ: ISS dnes zažije jubilejní 200. výstup

Při minulých 199 výstupech určených ke stavbě a údržbě stanice strávili astronauti ve volném prostoru 1245 hodin, Peggy Whitson a Jack Fisher by k nim dnes chtěli přidat dalších šest a půl. Jejich výstup by měl začít ve 14:00 našeho času a v tomto článku budete mít možnost živě sledovat jeho průběh. Hlavními úkoly výstupu jsou nainstalování nového kontroléru na příhradové konstrukci, což je příprava na doručení vědeckého nákladu v lodi Dragon, kontrola zhoršující se tepelné izolace na největším staničním vědeckém přístroji AMS-2 a nainstalování nové HD kamery.

Výstup byl původně plánován jako součást série výstupů na přelomu března a dubna, ale zpožděný start lodi Cygnus OA-7 udělal čáru přes rozpočet, jelikož na její palubě byly nástroje nutné k výstupu. Změnilo se i personální složení – původně měl s Peggy Whitson vystoupit do volného prostoru Thomas Pesquet, protože Fischer měl být v době výstupu ještě na Zemi. Zájemcům o detailní popis všech úkolů výstupu doporučím velmi povedený a podrobný článek na webu spaceflight101.com.

Zdroje informací:
http://spaceflight101.com/

Zdroje obrázků:
http://spaceflight101.com/…/149/2017/05/34186178940_f412dd38c9_k.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

6 komentářů ke článku “ŽIVĚ: ISS dnes zažije jubilejní 200. výstup”

  1. Kamil napsal:

    Já jsem si říkal, že to bylo nějaké krátké. Ale v přímém přenosu jsem nepochopil ten problém s elektřinou. Ale teď to čtu na Kosmo, neměli plně nabité skafandry. Znamená to, že budou muset ven ještě jednou?

  2. Kamil napsal:

    Proč se změnilo osazenstvo výstupu?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.