Na západě Čech si v sobotu připomenou kosmického průkopníka

Město Plasy na Plzeňsku bude již tuto sobotu pořádat Den Ludvíka Očenáška, který má připomenout téměř zapomenutou osobnost našich dějin, která se snažila rozvíjet raketovou techniku, tedy obor, který byl v té době sotva v plenkách. Součástí oslavného dne bude kromě několika uměleckých vystoupení (kromě zdejší ZUŠ přijal pozvání i Spiritual kvintet) bude slavnostní vernisáž výstavy Ludvík Očenášek Vynálezce & vlastenec – Od jízdních kol ke kosmickým raketám. Výstava proběhne v areálu Národního technického muzea v Centru stavitelského dědictví Plasy – v prostorách bývalého pivovaru (Pivovarská 5). Bohatý program začíná ve 14:00 a organizátoři slibují i křest čerstvé knihy z pera Michala Plavce, která se zaobírá životem Ludvíka Očenáška. Na své si ale přijdou i fanoušci raket na alternativní pohon, nebo ti, kdo se rádi dívají na oblohu astronomickými dalekohledy.

Informace o Dnu Ludvíka Očenáška najdete na webu města Plasy, nebo přímo na webu organizátora, kterým je Západočeská pobočka České astronomické společnosti. A pokud byste se chtěli dozvědět více o životě Ludvíka Očenáška, mohu Vám doporučit článek Lukáše Houšky ze seriálu Vesmírné osudy, který se osudu této mimořádně zajímavé postavy věnoval.

Program Dne Ludvíka Očenáška v Plasech u Plzně.

Program Dne Ludvíka Očenáška v Plasech u Plzně.

Zdroje informací:
http://www.astro.zcu.cz/
http://www.plasy.cz/

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

2 komentářů ke článku “Na západě Čech si v sobotu připomenou kosmického průkopníka”

  1. Reva napsal:

    U nás žil někdo takový. Páni. Když jsem zadal jméno do Googlu, vypadli mi překvapivě vesmírné osudy 😀 Asi si to budu muset celé vytisknout a přečíst. To bude kronika…

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.