Kde všude působí SpaceX

V dnešním krátkém článku bychom Vás rádi seznámili s povedenou mapou, kterou vytvořil uživatel fóra kosmo.cz  s nickem Raul. Na této mapě se pokusil vyznačit, jak sám píše „současné, bývalé nebo budoucí startovní komplexy, přistávací platformy, pozice plovoucích plošin, hangáry, budovy, nebo testovací stavy motorů či raketových stupňů v areálu McGregor“. Při pohledu do mapy člověka překvapí, na kolika místech má tato soukromá firma své technické zázemí. Ke každé značce navíc přísluší i snímek daného stanoviště, případně i odkazy na další doplňující informace.

Zdroje informací:
http://www.kosmo.cz/

Zdroje obrázků:
http://www.kosmo.cz/…viewthread&start=414&page=7&tid=1750#pid125330

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

7 komentářů ke článku “Kde všude působí SpaceX”

  1. Michal Bursík napsal:

    Nejsou náhodou prohozeny polohy plošin?
    Nebyla JRTI na východním pobřeží?

    • Radovan Kubrt napsal:

      Předně díky Dugimu za článek s odkazem na moji mapu.

      Plovoucí plošiny prohozeny nejsou. Proběhla ale určitá rošáda.

      Na východním pobřeží dříve operovala Marmac300 pod jménem „Just Read the Instruction“ (JRtI). Ta už je ale nyní vyřazena z provozu a její místo na východním pobřeží převzala nová Marmac304 pod jménem „Of Course I Still Love You“ (OCISLY).

      Západní pobřeží zaujala místo také nová plovoucí plošina Marmac303, na kterou byla naroubována rozšiřující křídla paluby právě z bývalé Marmac300-JRtI. Oficiálně dosud žádné jméno nedostala, ale vzhledem ke společnému původu obou jmen (JRtI/OCISLY) v povídce „The Player of Games“ řady „Culture“ se dá dost dobře očekávat zachování dvojice právě těchto jmen a v tuto chvílí se tak tedy neoficiálně označuje jménem „JRtI“. Na fotografii jsou zbytky tohoto jména na rozšiřujících křídlech také stále rozeznatelné.

      • Michal Bursík napsal:

        Aha. Super.
        Díky moc za vysvětlení a za vytvoření mapy 🙂

      • Radovan Kubrt napsal:

        Rádo se stalo.

        Minochodem.. právě jsem aktualizoval některé TerraServer odkazy, čili je možné vidět aktuálnější satelitní snímky nejen plošiny Marmac303, ale i např. McGregor areálu, komplexu ve Vandenbergu, nebo vesnice BocaChica.

  2. Jaro Pudelka napsal:

    Máme nejaké info o proklamovaných konceptoch SpaceX na koniec roka. MCT A BFR?

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.