Pomozte pojmenovat novou raketu

O tom, že společnost ULA, která provozuje rakety Atlas V a Delta IV chystá novou raketu jsme již na našem blogu informovali. Pohánět ji mají metanové motory BE-4 od firmy Blue Origin. Jako záloha pro případ nutnosti by měl sloužit motor AR-1 od společnosti Aerojet. Detaily rakety by měly být představeny  na Národním kosmickém sympoziu, které proběhne 13. dubna 2015 v Colorado Springs (určitě budeme informovat o výsledcích). Již nyní se však může do vývoje rakety zapojit veřejnost.

Lidé mohou hlasovat pro název připravované rakety. Ve hře je celkem pět možností – Eagle, Freedom, GalaxyOne, Vulcan a Zeus. Hlasovat můžete zde.

Zdroje informací:
https://www.polleverywhere.com/
http://www.kosmo.cz/
http://www.universetoday.com/

Zdroje obrázků:
http://i0.wp.com/…/2015/03/11081147_10153032384045379_1165143250657383243_n.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Kontaktujte autora: hlášení chyb, nepřesností, připomínky
Prosím čekejte...
Níže můžete zanechat svůj komentář.

12 komentářů ke článku “Pomozte pojmenovat novou raketu”

  1. František napsal:

    YAWS – Yet Another Wrecking System… 🙂

  2. Asdf napsal:

    Jestli se nakonec bude jmenovat Zeus, tak nastane další problém se skloňováním. Aneb bude startovat loď na Zeusovi nebo Diovi? Osobně by mi antické skloňvání připadalo ještě pitomější než u Ceres 🙂

  3. Racek napsal:

    No, souhlasím s tím, že ty názvy jsou většinou příliš vznosné. Spíš bych doporučoval něco ve spojitosti s pohonnou směsí, napadá mě třeba že Trabant pro svou přezdívku určitě neměl patent, takže třeba p……a? :-))

  4. Zaphod Beebelbrox napsal:

    Heart of Gold – Srdce ze zlata!

  5. Adhara napsal:

    Hlasovanie za predpripravené možnosti nie je ono, radšej by som navrhla vlastnú. 🙂

  6. Michael Voplatka napsal:

    Při pohledu na název Vulcan se mi okamžitě vybaví motor prvního stupně Ariane 5. Eagle je u mě zase ve spojitosti s letectvím jasně spojen s F-15 Eagle a s hlášením „The Eagle has landed.“ 🙂 GalaxyOne se mi zdá divné a Zeus je sice jméno pro raketu krásné, ale chtělo by to, aby takové velké jméno nesla raketa, která je toho hodna, např. SLS nebo BFR. Takže volba je jasná – Freedom.

Zanechte komentář

Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit.